CHP'li Tekin: Mevcut listelerimizin yüzde 99'u korunacak

CHP'li Tekin: Mevcut listelerimizin yüzde 99'u korunacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 7 Haziran seçimlerindeki listelerin yüzde 99 oranında korunacağını söyledi. Tekin, "Yüzde 1'i de şöyle açıklayayım. 20-22 tane il ile ilgili çok az oylarla kaybettiğimiz yerler var. Oralarla ilgili çalışmalar bitti. Perşembe günü hepiniz göreceksiniz." dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Çankaya Belediyesi tarafından Yeşilkent mahallesi Mühye köyünde kurulan Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yeri'ni ziyaret etti. Kurban pazarını gezdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tekin, 'seçimde aday listelerinde bir değişiklik olacak mı?' sorusuna karşılık şu cevabı verdi: "7 Haziran'dan sonra başta genel başkanımız ve parti yöneticileri olarak bizler Türkiye'deki olup bitenlerle ilgili, ekonomiyle, siyasetle, iç barışla ilgili bütün bu süreci bunlarla harcadık. Hiçbir gün genel merkezimizde kim nerede olacak çalışması içinde bile olmuş değiliz. Mevcut listelerimizin yüzde 99'u korunacak. Yüzde 1'i de şöyle açıklayayım. 20-22 tane il ile ilgili çok az oylarla kaybettiğimiz yerler var. Oralarla ilgili çalışmalar bitti. Perşembe günü hepiniz göreceksiniz. CHP'de içe dönük milletvekili sıralaması tartışması asla yoktur, olmayacaktır. Bu dönem Türkiye'nin ne kadar sıkıntılı günler geçirdiğini ve CHP'nin ne kadar önemli görevler üstlendiğini de biliyoruz. İlk kez tek bir siyasi parti bütün siyasi partilerle iletişim kurabiliyor. Zamanı gelince MHP'ye, Başbakan'a, HDP'ye gidebiliyoruz."

'KİRLİ MEDYA DEYİNCE SADECE 5 GAZETE ÜSTÜNE ALINMIŞ'

'CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın aday gösterilmeyeceği' şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine Tekin, şöyle devam etti: "'Kirli medya, Cumhuriyet Halk Partisi döneminde hukuken kapatılacaktır' demiştim. Ertesi gün merak ettim, kim ne diyecek diye. Sadece 5 gazete üstüne alınmış. Keşke alınmasaydı. Biri bana kirli siyasetçi dese ben hiç üstüme alınmam. Niye bu arkadaşlar üstüne alındı doğrusu bunu çok merak ediyorum. İktidar partisi ile ilgili eleştiri getirmek ağır bedeller ödetiyor. Bir selfienin bile ne kadar ağır bedeller ödettiğini hepiniz gördünüz. Ben bu dönem mevcut iktidarı rahatsız edecek bir haber görmedim ama buna rağmen Hürriyet gazetesi basılıyor. CHP'de ödenecek bir bedel yok onun için en rahat CHP dövülebilir, en rahat 'CHP'nin içini karıştırabilir miyiz' manşetleri yapılabiliyor. Buna hiç itibar etmeyin. CHP'nin gündeminde herhangi bir arkadaşımızı tartışmak, ötekileştirmek asla fıtratımızda yok."

CAMİ ALANLARI SİYASİ PARTİLERİN PROPAGANDA ALANLARI DEĞİLDİR

Baskının, yasakların özellikle kamu yöneticilerinin yönlendirmesinin olmadığı bir seçimi yaşamak istediklerini söyleyen Tekin, şunları kaydetti: "Bölgede kaymakamların, valiliklerin muhtarları toplayıp özellikle sosyal yardım alan yurttaşlarımıza baskının yapılması ne vicdanen kabul edilebilecek iştir ne de hukuken kabul edilebilecek bir iştir. Yüksek Seçim Kurulu'na çok önemli görevler düşüyor. Sadece YSK değil kamu yöneticilerinin tamamına çok önemli görevler düşüyor. Diyanet İşleri Başkanı'na çok önemli görevler düşüyor. Bizim kutsal değerlerimizi temsil eden Diyanet İşleri Başkanı'nın bu süreçle ilgili çok önemli cümleler kurmasını istiyorum. Tanıklık eden bir insan olarak söylüyorum. Yanımda iki tane genel başkan yardımcısı arkadaşımızla bir cuma namazında müezzinin cümleleri halen hafızalarımda. Bu Diyanet İşleri'ne yakışan bir tablo değildir. Ben başkanın Diyanet İşleri mensuplarını uyarmasını istiyorum. Cami alanları siyasi partilerin propaganda alanları değildir. Eğer siz buraları da siyasallaştırırsanız korkarım ki, işte o zaman bugün İslam coğrafyasında yaşanan Irak, Mısır, Suriye gibi birçok ülkenin benzeri haline geliriz."

SOSYAL MEDYADAKİ SİYASİLERİN CÜMLELERİNE BAKINCA SİYASETÇİ OLDUĞUMA UTANIYORUM

Sosyal medyadaki paylaşımları değerlendiren Tekin, "Birbirimize yalan söylemeyelim, iftira atmayalım. Elbette yurttaşlar bir kısmı negatif davranabilir. Sosyal medyadaki siyasilerin cümlelerine bakınca siyasetçi olduğuma utanıyorum. Hepimiz sorumlu davranmalıyız." ifadesinde bulundu.

GAZETECİLERLE ÖZÇEKİM

Tekin, açıklamalarının ardından gazetecilerle Selfie çubuğu ile selfie çekti. Tekin, selfie çekerken, "Bu selfilelerin bedeli de ağırdır." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tekin: Mevcut listelerimizin yüzde 99'u korunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER