CHP'li Tüm: Olağanüstü kongre çağrıları partiyi kaosa sürüklüyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 1 Kasım seçimleri sonrasında olağan bir kongre süreci işletilirken yapılan olağanüstü kongre çağrıları ve gerekçelerinin 'partiyi kaosa sürüklediğini' belirtti. Eleştirilerin odağında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yer aldığını söyleyen Tüm, "Bu eleştirileri dar ve hizipçi bazı anlayışları barındırması açısından doğru bulmuyorum." diyerek, Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

Yaşanan gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yapan Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "7 Haziran seçiminin ardından partimiz olağan kongre takvimi başlattı ancak 1 Kasım seçim çalışmaları nedeniyle ertelendi. 1 Kasım sonrası ise işleyen kongre sürecinde birçok ilçe ve ilde kongreler tamamlandı ve ciddi bir itiraz ve sorun bu kongrelerde yaşanmadı. Bazı yerlerde tartışmalar sürse bile kongrelerimiz parti içi demokrasinin işletildiği bir süreç olarak devam etmektedir." dedi.

Olağan kongre sürecinin, ocak ayı içinde gerçekleşeceği bir takvim varken olağanüstü bir kurultay yapılmasının partinin sağlıklı bir tartışma sürecini olağan koşullarda sürdürmesini, aşağıdan yukarıya bir tartışma sürecinin örülmesini engelleyeceğini kaydeden Tüm, şöyle devam etti: "Ayrıca olağanüstü kongre için gerekli imzalar toplansa bile ancak 45 gün içerisinde toplanabilir. Ancak olağan kongre tarihi daha geç bir döneme denk gelseydi olağanüstü bir kongre çağrısı yerinde olabilirdi. 1 Kasım seçimleri sonrası özellikle olağanüstü kurultay çağrısı yapanlar açısından eleştirilerin odağında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yer alıyor. Bu eleştirileri dar ve hizipçi bazı anlayışları barındırması açısından doğru bulmuyorum. 1 Kasım seçimleri, demokratik, eşit ve adaletli bir ortamda gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanı ile birlikte devletin tüm baskı aygıtlarının ve ideolojik aygıtlarının devrede olduğu, örtülü ödenek musluklarının sonuna kadar açıldığı, yurttaşların ekonomik ve sosyal karmaşa ile korkutulduğu, yandaş medyanın iktidar tarafından sonuna kadar kullanıldığı, seçim ikliminin Ankara katliamıyla ortadan kalktığı koşullarda seçimlerin yapıldığını göz önünde bulundurmamız gerekir."

"KILIÇDAROĞLU, SEÇİMLERDE İYİ BİR SINAV VERDİ"

Milletvekili Mehmet Tüm, Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde iyi bir sınav verdiğini belirterek, "Bunlara rağmen 7 Haziran seçimlerinde ve 1 Kasım seçim sürecinde toplum tarafından kabul gören projeleriyle, söylemleriyle, duruşuyla, barışçıl tavrıyla kimseyi ötekileştirmeden kucaklayarak sempatisini artıran partimiz ve Genel Başkanımız bu seçimlerde iyi bir sınav verdi. Genel Başkanımızın da üzerinde vurgulayarak durduğu, emek, eşitlik, demokrasi ve barış eksenli politikalar toplumda karşılık buldu ve partimizin sosyal demokrasi anlayışını kuvvetlendirdi. Elbette eksiklikler var, eleştirilerimiz var ama bunları partimiz ve ülkemiz için yapıcı hale getirerek yapmalıyız." düşüncesini paylaştı.

Tüm, başarı veya başarısızlığın tek bir kişiye ait olamayacağını belirterek, şunları ekledi: "Diğer önemli bir nokta ise eğer ortada bir başarısızlık öngörülüyorsa bu sadece Genel Başkanımızın değil, genel olarak partimizin üyelerinden yöneticilerine de aittir. CHP lider partisi değildir, halkın partisidir. Halkla birlikte halk için politika yapar. Sonuç olarak partimizin etkin ve etkili yeni bir yol haritası çıkarmasını sağlamak için olağan kongre sürecini katılımcı ve demokratik bir tarzda sürdürmeye devam etmeliyiz. Yaşayacağımız kongre sürecinin partimizi büyütmesi, cumhuriyet ve demokrasi değerlerine uygun, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülkenin yaratılması için önemli bir adım olmasını dilerim. Kongrelerde aday olan her bir arkadaşımın sorumluluğu bu dönem daha çok artmıştır. Ülkemizi kuşatan ateş çemberini hep birlikte kıracağız." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tüm: Olağanüstü kongre çağrıları partiyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER