CHP Milletvekili Balbay: Delege hesabı değil, Türkiye hesabı yapalım


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, genel başkan adayı olduğu kurultay sürecine tartışmalı girilmemesi gerektiğini belirterek, "Böylesi bir dönemde delege hesabı değil, Türkiye hesabı yapmalıyız." dedi. Balbay, kurultay tarihinin parti organlarında konuşulmadan açıklanmasının yeni bir gerilim oluşturduğunu söyledi.

"CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda, özel yetkili yöneticiler mi var acaba?" diye soran Balbay, şunları kaydetti: "CHP, kamuoyunda kurultaylar partisi diye anılıyor. Bunun başlıca nedeni, iki yılda bir yapılması gereken olağan kurultayın ötelenmesi ve zaman sınırının sonuna kadar zorlanmasıdır. Şimdi de dört yıla yakın bir aradan sonra olağan kurultay hazırlığı içindeyiz ancak bazı arkadaşlarımız, bu kadar uzun aradan sonra mevcut yönetimin, mevcut delegelerimizin önüne çıkması gerektiği düşüncesinden hareket ederek olağanüstü kurultay istediler. Bunun önüne geçmek için de olağan kurultay tarihi açıklanıyor. 16-17 Ocak 2016 olarak açıklanan tarihin kesin olup olmadığına ilişkin de endişeler var. Böylesine karşılıklı hesaplara dayalı bir olağan olağanüstü kurultay tartışmasının akla kayyumu getirmesi, işin ucunun nerelere kadar varabileceğini göstermesi bakımından talihsiz bir durumdur."

Genel başkan adaylığı kararını, eski yeni delege hesabı yapmadan aldığını belirten Milletvekili Balbay, "Zaten bu ortamda yapmamız gereken delege hesabı değil, Türkiye hesabıdır. AKP, karşısında hiçbir engel yokmuş gibi önümüzdeki dönemi istediği gibi şekillendirme gayreti içinde. Bize oy veren yurttaşların temel beklentisi, öncelikle iyi bir ana muhalefettir ancak biz sadece olağan olağanüstü tartışmasıyla haber olduğumuz için kamuoyunda, 'CHP'lilerin tek derdi CHP'dir' algısı yaratıyoruz." dedi.

Balbay, 1 Kasım'dan sonra yaptığı değerlendirmede kurultay süreci için üç ilke ortaya koyduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: "Biz bu ülkeden aldıklarımızla değil, verdiklerimizle doyarız. Birincisi kırıp dökmeyelim, ikincisi işin doğasını zorlamayalım, üçüncüsü siyasi rakiplerimize malzeme vermeyelim demiştik. Bunu, olası kimi gerilimlerin öne çıkabileceği kaygısıyla yapmıştık. Bu üç öneriyi bir kez daha anımsatıp herkese buna göre hareket etmeyi öneriyorum. Taban, gelişmeleri çok dikkatli izliyor. İlçe kongrelerinden çıkan sonuçlar da bunu gösteriyor." CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Balbay: Delege hesabı değil, Türkiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER