CHP Milletvekili Tümer: Türkiye'de demokrasinin varlığı sorgulanır hale geldi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye'de eskiden demokrasinin eksikliğinden bahsederken şimdilerde demokrasinin varlığının sorgulandığını söyledi. Tümer, ülkede basın özgürlüğünün her geçen büyük darbe aldığını vurguladı.

CHP Pozantı İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği dayanışma-kaynaşma toplantısı partilileri bir araya getirdi. Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve yönetim kurulunun organizasyonuyla gerçekleşen toplantıya katılan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, "CHP'liler olarak din, dil, renk, ırk ayrımı gözetmeden insana insan olduğu için değer veren bir yapıya sahibiz. Bu yönümüzle Türkiye'yi kucaklamaya hazırız." dedi. Atatürk'ün CHP'yi 'kimsesizlerin kimsesi' olması için kurduğunu hatırlatan Tümer, "CHP'li hiçbir üye kendini asla yalnız hissetmemeli. Çevresindeki insanları da partimizin kucaklayıcı, ilerici ve çağdaş normlarıyla tanışmaya çağırmalı." diye konuştu.

Milletvekilleri ve tüm örgütler olarak toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya özen göstereceklerini ifade eden Tümer, "Türkiye'de eskiden demokrasinin eksikliğinden bahsederken şimdilerde demokrasinin varlığını sorgular olduk. Demokrasiyi sadece sandık olarak algılayanlar büyük yanılgı içerisindedir. Hukukun üstünlüğü ilkesini geri plana itenler, basın özgürlüğüne her yeni gün darbe vuranlar, toplumu ayrıştıranlar demokrasiyle bağdaşmayan tavırlar içerisinde olduklarını bir gün mutlaka anlayacaktır." ifadesini kullandı. Tümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmaları dışında örgütlerle ve vatandaşlarla iç içe olmaya özen göstereceğini vurguladı.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu da ilçede seçilmiş organları bir araya getirmek, dayanışma ruhunu geliştirmek amacıyla düzenlenen toplantının Pozantı genelinde yapılacak çalışmalara ışık tutacağını söyledi. CHP Pozantı Kadın Kolları Başkanı Nuray Güven ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Coşkun ile eski ilçe başkanlarının da birer konuşma yaptığı toplantıya belediye meclis üyeleri dahil ilçe bünyesindeki parti organlarına seçilmiş CHP'liler katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Tümer: Türkiye'de demokrasinin varlığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER