Çiftçinin elinde kalan portakallar öğrencilere dağıtıldı

Çiftçinin elinde kalan portakallar öğrencilere dağıtıldı

MERSİN (CİHAN)- Mersin'de üreticinin elinde kalan portakallar Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak öğrencilere dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, don olayından etkilenen narenciye üreticisine destek olmak ve öğrencileri vitaminsiz bırakmamak için 100 ton portakal satın aldı. Portakallar, merkezde 19, Tarsus'ta 9, Mut, Gülnar ve Çamlıyayla ilçelerindeki tüm okulların öğrencilerine tek tek dağıtıldı.

Mersin Yenişehir İlçesindeki Cumhuriyet İlkokulundaki portakal dağıtımına katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Celal Taş, Valilik İl Koordinasyon Kurulu'nun aldığı karar ile üreticinin dalda kalan narenciyelerini değerlendirmek ve öğrencilerin de bir şekilde vitaminle doyurulmasını sağlamak için proje düzenlediklerini söyledi.

Bu proje ile Mersin merkezde 19, Tarsus'ta 9, Mut, Gülnar ve Çamlıyayla ilçelerindeki tüm okullarda okuyan yaklaşık 50 bin öğrenciye, 100 ton civarında narenciye dağıttıklarını ifade eden Taş, Torosların zirvelerinden merkezdeki okullara kadar öğrencilerin bol C vitamini almasının sağlandığı kaydetti.

Buradaki asıl amacın üreticilere destek olmak olduğunu vurgulayan Taş, "Bölgemizde don olmuştu. Üreticimizin mallarında bir kısım ellerinde kalmıştı. Bu noktada hem üreticilerimizi desteklemek hem de seçtiğimiz okullarımızdaki genelde fakir ailelerimizin çocuklara yönelik C vitamininden nasiplenerek biraz daha sağlıklı olsunlar düşüncesindeyiz." ifadesini kullandı.

Öğrenciler ise kendilerine portakal dağıtılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

CİHAN
<< Önceki Haber Çiftçinin elinde kalan portakallar öğrencilere dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER