Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak. (14.00-Ankara)

POLİTİKA

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale ve Kırşehir'i ziyaret edecek. (13.30-16.30-Kırıkkale-Kırşehir)

GÜNCEL

- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) yeni başkan için seçim yapılacak. (13.30-Ankara)

- Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında ölenlerin toprağa verilme işlemleri takip edilecek.

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bursa'da toprağa verilecek olan HDP Bursa Parti Meclisi Üyesi Ferdane Kılıç ve oğlu Nathan Kılıç'ın cenaze törenine iştirak edecek. (12.30-17.15- Bursa)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şanlıurfa Suruç'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Cemil Yıldız ve İsmet Şeker'in Gazi Cemevi'ndeki cenaze törenine katılacak. (16.00- İstanbul)

- Şanlıurfa Suruç'taki bombalı saldırıda can veren Nazegül Boyraz, Hatice Ezgi Sadet, Ece Dinç, Büşra Mete ve Polen Ünlü, Ümraniye, Maltepe ve Kadıköy'de düzenlenecek törenle toprağa verilecek. (12.00/13.00- İstanbul)

- Saadet Partisi (SP), SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lafit Öztek başkanlığındaki bir heyeti, Suruç'a gönderiyor. İlk önce Şanlıurfa il merkezindeki hastanede yatan yaralıları ziyaret edecek olan heyet, daha sonra Suruç'a geçecek. İncelemelerin ardından heyet, basın açıklaması yapacak. (11.00-14.00-Şanlıurfa)

- Sıcaklarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

-Suriye sınırındaki gelişmeleri takip ediliyor. (Şanlıurfa-Kilis)

Atilla Kart: Emniyetin hafızası, arşivi yok edildi; çok ağır bir sonucu yaşıyoruz (Özel)
CHP eski Konya Milletvekili Atilla Kart, Türkiye'nin emniyet ve kolluk yapılanmasının hafızasının, arşivinin yok edildiğini belirterek Suruç'ta yaşanan bombalı saldırının özünde, temelinde istihbarat zafiyeti olduğunu söyledi. Ortaya çıkan tablonun çok ağır ve acı bir sonuç olduğuna dikkat çeken Kart, "İstihbarat birimleri tek elde toplanıp MİT'in inisiyatifi ve sorumluluğuna verildi. MİT, AKP'nin ve Cumhurbaşkanı'nın kişisel ve siyasi stratejilerini belirleyen, bu anlamda danışmanlık görevi yapan ve tamamen bir parti teşkilatı hiyerarşisi içinde görev yapan, bu yönüyle devletin anayasal bir kurumu olmaktan çıkan bir kurum niteliğinde." dedi.

EKONOMİ

- Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hak kayıplarının giderilmesi ve 2016-2017 yılı zam talepleri için genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek. (10.00-Ankara)

- TÜİK, 2015 yılı 2. Çeyrek Bina İnşaatı Maliyeti Endeksi'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Yemen'deki yaşanan çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

- Mısır'da, Muhammed Mursi'nin 'Katar adına casusluk' yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşması yapılacak (Kahire)

SPOR

- Beşiktaş'ın Porto'dan transferini gerçekleştirmek istediği Ricardo Quaresma sağlık kontrolünden geçecek. (09.00 - İstanbul)

- Afyon Summer Futbol Fest 2015 Turnuvası'nda mücadele eden Fenerbahçe, turnuvadaki ikinci maçında Fransa ekibi Olympique Marsilya ile karşı karşıya gelecek. (20.30 - Afyon)

- Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Galatasaray, hazırlık maçında İspanyol ekip Celta Vigo ile özel maç yapacak.

- Süper Lig takımlarının transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip edilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER