Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve heyetini kabul edecek. (14.00-Ankara)

- Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanacak. (12.00-Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan tarafından görevlendirilen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığındaki Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'den oluşan heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek. (16.00-Ankara)

- HDP MYK, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ eş başkanlığında, son gelişmeleri değerlendirmek üzere parti genel merkezinde toplanacak. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, Temmuz ayı Sektörel Güven Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Temmuz ayı 'İktisadi Yönelim Anketi ve Reel Kesim Güven Endeksi' ile 'İmalat Sanayii Kapasite Kullanım Oranı' verilerini açıklayacak. (14.30-Ankara)

DÜNYA

- Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Suudi Arabistan'a gelecek.

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis yeniden bir araya gelecek. Görüşme Sonrasında BM Genel Sekreteri Espen Barth Eide iki lider adına basın açıklaması yapacak. Liderler kendi bölgelerine geçtikten sonra da bireysel olarak basın toplantısı düzenleyecek.

- ABD Başkan Barack Obama, Etiyopya'yı ziyaret edecek.

- Uluslararası koalisyonun terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

- DİSK'in kurucusu Kemal Türker'in esi Sabahat Türker icin tören düzenlenecek. Sabahat Türker, Şişli Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (11.30-İstanbul)

- Hollanda Yargıçlar Birliği Başkanı, tutuklu hakimlerin avukatları ile görüştükten sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapacak. (12.00-İstanbul)

- Gazi Mahallesi'nde şehit edilen polis memuru Muhammet Fatih Sivri için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlenecek. Törenin ardından şehit polisin cenazesi memleketi Kırıkkale'ye gönderilecek. (10.30-İstanbul)

- İstanbul'da bir gruba müdahale sırasında düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Muhammet Fatih Sivri, ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verilecek. (16.57-Kırıkkale)

- Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı savunan yaklaşık 200 avukat, Bursa'nın Gemlik ilçesinde olacak. Öcalan ile en son 27 Temmuz 2011 günü görüştükleri belirten avukatlar, İmralı Adası'na gitmek için Gemlik Jandarma Komutanlığı'na başvuruda bulunduktan sonra basın açıklaması yapacak. (09.00-Bursa)

- Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda olan ve canlı bomba olduğu iddia edilen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün cesedinin ailesi tarafından alınması bekleniyor. (Gaziantep)

- IŞİD ve PKK'ya yapılan hava harekatlarının ardından yurttaki gelişmeler takip ediliyor.

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa-Kilis)

SPOR

- Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'i ağırlayacak olan Fenerbahçe bu maçın son çalışmasını yapacak. Sarı lacivertli ekibin Portekizli teknik direktörü Vitor Pereira ile bir oyuncu Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (10.00-14.00-İstanbul)

- Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk karşılaşmanın son çalışmasını maçın oynanacağı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacak. Konuk ekibin teknik direktörü Mircea Lucescu ve bir oyuncu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (19.00-19.15-İstanbul)

- A haberleri'>UEFA Avrupa Ligi 3. Ön eleme turu ilk maçında Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar'a konuk olacak Medipol Başakşehir, bu maçın hazırlıklarına kendi tesislerinde yapacağı antrenmanla devam edecek. Antrenman öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı ve oyuncular basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (18.00-İstanbul)

- Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın 5-20 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği ortak organizasyon olan 2015 FIBA Erkekler Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımı, basınla buluşuyor. A Milli Basketbol Takımı yapılacak antrenmanın ardından ay yıldızlı ekibin sponsorlarından Mercedes Benz ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenecek törende sponsorluk imzası atılacak. (10.00-11.40-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER