Cihan Haber Ajansı Gündemi


-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Manisa Cumhuriyet Meydanı'nında düzenlediği mitingte halka hitap edecek. Davutoğlu, Başbakanlık İzmir Ofisi'nde ise soydaş ve akraba topluluklara mensup milletvekilleriyle akşam yemeği yiyecek. (16.00-20.00-Manisa-İzmir)

POLİTİKA

- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uşak'ta düzenlediği mitingde halka hitap edecek. (15.00-Uşak)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sultanbeyli'de halk buluşması programına katılacak. (16.00-İstanbul)

- Sadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kayseri'de sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelecek, Yozgat'ta sivil toplum kuruluşlarıyla buluşacak, Çorum'da ise partisinin aday tanıtım toplantısına katılacak. (10.00-15.00-19.30-Kayseri-Yozgat-Çorum)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Bilkent Üniversitesi öğrencilerine hitap edecek. (12.40-Ankara)

- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin Avcılar İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek, ardından esnaf ziyareti yapacak. (13.00-İstanbul)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Bağcılar'da halk buluşmasına katılacak. (18.00-İstanbul)

EKONOMİ

- TÜİK, ağustos ayı Perakende Satış Hacim Endeksi ile Sanayi Üretim Endeksi'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Bursa'da tüketici dernekleri, bankaların kredilerden aldığı dosya masraflarının iadesi için Ziraat Bankası önünde oturma eylemi yapacak. Eylemine yurt genelinde mücadele veren tüketici örgütleri de destek verecek. (13.00-Bursa)

- Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kayseri'de basın toplantısı düzenleyecek. (14.00-Kayseri)

DÜNYA

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'da temaslarda bulunuyor. (Tokyo)

- NATO savunma bakanları toplantısı yapılacak. (Brüksel)

- Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan açıklanacak. (Stockholm)

- Kazakistan'ın Taraz şehrinde Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in katılımıyla Kazak Hanlığı'nın 550. yılı kutlamaları yapılacak. (Taraz)

- Yurtdışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemine başlanacak.

- Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Moskova)

GÜNCEL

- "Helikopter kazasının ucu bir yerlere dokunur diye mi aydınlatılmıyor?"
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, helikopter kazasıyla ilgili "Toplumun önemli bir kesiminde bu mesele aydınlatıldığında ucu bir yerlere dokunacak ve dolayısıyla da bundan bir yerler zarar görecek diye ve bunun için meselenin üzerine gidilmiyor diye bir düşünce var." dedi. "Helikopter kazasının ucu bir yerlere dokunur diye mi aydınlatılmadığını" soran Destici, helikopter kazasıyla ilgili Meclis'te kurulan komisyonda iki dönem görev yapmış bir milletvekilinin 'BBP Meclis'e girmeden, iktidar olmadan ya da iktidarın ucundan tutmadan bu mesele aydınlatılmaz' dediğini, niye diye sorduğunda 'Meclis'tekilerin bir kısmı, bu işin ucu bir yerlere dokunur diye onun üzerine gitmekten çekiniyor. Bir kısmı başka bir hassasiyetle bunun üzerine gidilmesine çok destek vermiyor. Bir kısmı da aydınlandığında ortaya çıkacak sonucun kendilerine de zarar vereceğini düşündükleri için, iktidarlarına da zarar vereceğini düşündükleri için bu işin üzerine gidemiyorlar.' dediğini aktardı. (Özel-Ankara)

- ODTÜ önderliğinde 'Avrupa Araştırma Alanında Türk Üniversiteleri' başlıklı uluslararası konferans Ankara HiltonSa Otel'de düzenlenecek. (09.00-Ankara)

- Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen 274 sanıklı Ergenekon davasının temyiz incelemesi üçüncü gününde ifade vermeler devam edecek. (09.30-Ankara)

- YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'Türkiye Yükseköğretim Sistemi' tanıtım toplantısında konuşacak. (15.00-Ankara)

- Alevi STK'lar; Sur, Cizre, Dersim, Varto ve Kırşehir'deki olaylarla ilgili hazırlanan raporu, kamuoyuna açıklayacak. (11.00-Ankara)

SPOR

- Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez, BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenleyeceği basın toplantısında medya mensuplarının sorularını cevaplayacak. (14.00-İstanbul)

- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 9. maçında Çek Cumhuriyeti'ne konuk olacak A Milli Futbol Takımı, bu maçın son çalışmasını Riva'da yapacak. Ay yıldızlı ekip akşam saatlerinde de müsabakanın oynanacağı Prag'a hareket edecek. (15.00-18.30-İstanbul)

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 8. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek Galatasaray, bu maçın hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek. (11.30-İstanbul)

- Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Amerika'nın Las Vegas kentinde yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'yla ilgili değerlendirme toplantısı yapmak üzere TSYD Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (10.00–İstanbul)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER