Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sırasıyla; İçişleri Bakanı Selami Altınok, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek (11.00-12.00-13.30-15.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genel merkezinde MYK toplantısına katılacak. Davutoğlu akşam Çankaya Köşkü'ndeki Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. (13.00-16.30-Ankara)

POLİTİKA

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Vahdettin Özkan, Selim Örs, Azize Onat, Ahmet Katurman ve Tekin Aslan'ın Ümraniye ve Kartal'daki cenaze törenlerine katılacak. Demirtaş, Kübra Meltem Mollaoğlu'nun Kadıköy'deki taziye çadırını ziyaret edecek. (13.00-14.00-15.00-İstanbul)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile BM Genel Sekreter Yardımcısı ve UNCCD İcra Direktörü Monique Barbut, Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) açılışı öncesi, ATO Congresium'da ortak basın toplantısı düzenleyecek. Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) açılışı aynı yerde gerçekleştirilecek. (13.00-15.00-Ankara)

EKONOMİ

- Ekonomi Bakanlığı, 2015 yılı 2. dönem Dış Ticaret Beklenti Anketi'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, Ağustos ayı Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya gelecek.(Lefkoşa- Ara Bölge)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler için Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterini imzalayacak. (Lefkoşa)

- Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in attığı tweetler sebebiyle tutuklanmasına gelen uluslar arası tepkiler takip edilecek.

- Ekonomi dalında 2015 Nobel Ödülü kazanan duyurulacak. (Stockholm)

- AB dışişleri bakanları toplanacak. (Lüksemburg)

- İsrail güvenlik güçlerinin Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadet etmesine yönelik getirdiği kısıtlamalar sonucu çıkan olaylar takip ediliyor. (Kudüs)

- Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Moskova)

GÜNCEL

- Diyarbakır ve Erzurum'da şehit olan askerlerin cenaze namazları takip edilecek. (Eskişehir-Hatay)

- Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden vatandaşların cenaze törenleri takip edilecek. Malatya'daki törene CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

- Ankara Tren Garı'ndaki bombalı saldırı nedeniyle alınan iki günlük grev kararı tüm ülkede uygulanacak. TTB -TMMOB-DİSK ve KESK üyeleri, Bursa'da Kent Meydanında yürüyüş gerçekleştirecek. (11.00-Bursa-Ankara)

- Attığı tweet nedeniyle tutuklanan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in avukatı Hasan Günaydın, müvekkilinin tutukluluğuna İstanbul Adalet Sarayı'nda itiraz edecek.

- Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya, Charlie Hebdo'nun kapağını köşelerinde yayınladıkları için haklarında açılan davada İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim karşısına çıkacak. (10.30-İstanbul)

- Yargıtay 16. Daire'de görülen Ergenekon davası temyiz inceleme duruşması devam edecek. (09.30-Ankara)

- DİSK-KESK Genel / Eş Başkanları Çankaya Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak. (12.30-Ankara)

- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Digiturk'ün bağımsız 7 televizyon kanalını karartan kararı üzerine toplanacak. (Ankara)

- Tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın vefatıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (İstanbul)

- Camiler ve Din Görevlileri Haftası 12-18 Ekim 2015 tarihleri arası başlayacak. (Ankara)

SPOR

- A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 10. ve son maçında oynayacağı İzlanda maçının son çalışmasını Konya'da yapacak. Antrenman öncesinde teknik direktör Fatih Terim ve bir oyuncu basın toplantısı düzenleyecek. (18.00-17.30-Konya)

- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçında Türkiye'ye konuk olacak İzlanda'da teknik direktör Heimir Hallgrímsson ile bir oyuncunun katılacağı maç öncesi basın toplantısı, karşılaşmanın oynanacağı Konya Torku Arena'da yapılacak. Basın toplantısının ardından ise İzlanda A Milli Takımı, Konya Torku Arena'da Türkiye maçının son antrenmanını yapacak. (11.45-12.15-Konya)

- Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da kurulacak olan kayak bakım merkezi tanıtımı ve anlaşma imza töreni İstanbul'da Avusturyalı firma wintersteiger ile Türkiye Kayak Federasyonu arasında imzalanacak. (10.30-İstanbul)

- Süper Ligde 17 Ekim Cumartesi günü Antalyaspor'u ağırlayacak olan Bursaspor, hazırlıklarına devam edecek. (16.00-Bursa)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER