Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Anayasa Platformu tarafından düzenlenen 'Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte' temalı programa katılacak. Ardından Ekvator Büyükelçisi Roberto Betancourt Ruales'in, Sri Lanka Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza'nın ve El Salvador'un Türkiye'ye Akredite Büyükelçisi Jose Atilio Benitez Parada'nın güven mektubu takdim törenlerine katılacak. Günün sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile haftalık rutin görüşme yapacak. (11.00-13.30-14.15-15.00-16.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Askeri Yargıtay Başkanı Ahmet Zeki Liman'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. Öğlen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yemek yiyecek. Cumhurbaşkanı tarafından kabulün ardından Davutoğlu, akşam Cidde'ye hareket edecek. (11.15-12.00-13.00-16.00-20.00-Ankara)

POLİTİKA

- Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Dışişleri Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu toplanacak. (10.00-10.00-11.00-11.30-Ankara)

- TBMM Genel Kurulu toplanacak. (14.00-Ankara)

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Sanayi Odası'nın aylık olağan meclis toplantısına katılacak. (15.00-İstanbul)

- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, TÜYAP'ta 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın açılışına katılacak. (11.00-İstanbul)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, ocak ayı Ekonomi Güven Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, aralık ayı Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Kültür ve Turizm Bakanlığı, aralık ayı Giriş-Çıkış Yapan Yabancı ve Vatandaş İstatistiklerini açıklayacak. (11.00-Ankara)

- TCMB, kasım ayı Konut Fiyat Endeksini açıklayacak. (14.30-Ankara)

DÜNYA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan'a bir ziyaret gerçekleştirecek. (Cidde)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa Ulusal Meclisi'nde konuşma yapacak. (Paris)

- Güney Kıbrıs-İsrail ve Yunanistan arasında üçlü zirve gerçekleştirilecek. (Güney Lefkoşa)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı EspenBarth Eide'yi kabul edecek. (Lefkoşa)

- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Fransız mevkidaşı François Hollande ile bir araya gelecek. (Paris)

GÜNCEL

- Limak Başkanı Nihat Özdemir'in eşi Gülseren Özdemir için öğle namazından sonra Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Gülseren Özdemir, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek. (Ankara)

- Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Çetin Atasoy, hekimlere yaptıkları 'Performans Anketi' sonuçlarını açıklayacak. (12.45-Ankara)

- Türk Kızılayı, sığınmacı durumundaki Suriyeli akademisyenlerin istihdamı konusunda toplantı düzenleyecek. (10.00-17.30-Ankara)

- Bakırköy Belediyesi, Suriyeli sığınmacılar için ücretsiz ilaç yardımında bulunacak. (10.30-İstanbul)

- Konak Kent Konseyi, imzaladıkları bildiri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da eleştirilen akademisyenlere destek için, '1000 İmza da Bizden' kampanyası başlatacak. (11.00-İzmir)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa ikindi namazından sonra Mersin Muğdat Camii'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek (14.00-Mersin)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'in cenazesi Balıkesir'in Susurluk ilçesinde toprağa verilecek. (Balıkesir)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonlarda şehit olan Uzman Çavuş Osman Ateş'in cenazesi Tokat'ın Pazar ilçesinde toprağa verilecek. (Tokat)

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Sur ve Cizre'de yaşanan gelişmelere ilişkin DBP Genel Merkezi Danışma Bürosu'nda basın toplantısı düzenleyecekler. (12.30-Diyarbakır)

- Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

SPOR

- Türkiye Kupası gruplarında 6. ve son maçlar 6 karşılaşma ile tamamlanacak. Günün programı şöyle:
12.00-Çaykur Rizespor-Mersin İdmanyurdu
12.00-Büyükçekmece Belediyespor-Boluspor
14.00-Medipol Başakşehir-Amed Sportif Faaliyetler
16.00-Karşıyaka-Akhisar Belediyespor
18.00-Eskişehirspor-Bursaspor
20.15-Beşiktaş-Sivas Belediyespor.

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Süper Lig kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile spor müdürleri ve bazı spor yazarları ile bazı yabancı konukların katılacağı 'Uluslararası Futbol Zirvesi' Beşiktaş'taki The Shangri La Bosphorus Hotel'de yapılacak. (09.00-İstanbul)

- Galatasaray'da, Türkiye Kupası son 16 turunda Gaziantepspor ile Türk Telekom Arena'da oynanacak maçının hazırlıklarına yapılacak antrenmanla devam edilecek. Teknik Direktör Mustafa Denizli, basın mensuplarıyla da bir araya gelecek. (11.30-İstanbul)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER