Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'i kabul edecek, ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşecek.
Günün son kabulünde ise Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed Al-Atiyah'le görüşme yapacak. (13.30 / 15.00 / 17.00 - Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu Sri Lanka Şehir Planlama ve Su Kaynakları Bakanı Abdul Rauff Hibathul Hakeem'i kabul edecek. Ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'in resmi ziyareti nedeniyle başbaşa görüşme, heyetlerarası çalışma yemeği ve ortak basın toplantısına katılacak. Bakanlar kuruluna başkanlık edecek olan Davutoğlu, akşam saatlerinde Avrupa Dış ilişkiler konsey heyeti, KKTC Meclis başkanı Sibel Siber ve son olarak Katar Savunma Bakanı'nı kabul edecek. (10.00 / 11.00 / 11.15 / 13.30 / 15.00 / 19.30 / 20.30 / 21.30 - Ankara)

- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Anıtkabir'i ziyaret edecek. (10.30 - Ankara)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bütçe, kesinhesap, Sayıştay raporları görüşülecek. (11.00 - Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, Aralık ayı Sanayi Üretim endeksini açıklayacak. (10.00)

DÜNYA

- Türkiye'den KKTC'ye verilen suyun yönetimindeki krizin çözülmesi amacıyla KKTC Maliye Bakanı Birikim Özgür, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren Ankara'da temaslarda bulunacak. (Ankara)

- Birleşmiş Milletler, Suriye'de gözaltında bulunan insanların ölümleri ve maruz kaldıkları sistematik şiddet hakkındaki raporu açıklayacak. (Cenevre)

- Çin, Maymun yılına giriyor. Çin takviminde yıllar, rakamlarla değil 12 Hayvan takvimindeki sıraya göre isimlendiriliyor. (Pekin)

- ABD Savunma Bakanı Ashton Carter Ukrayna ziyaret edecek. (Kiev)

- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- Silivri Cezaevi önündeki umut nöbetini CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Kocaeli İlçe Başkanı Cengiz Arıbay, gazeteciler Cengiz Erdinç, Nevzat Onaran ve Levent Cinemre devralacak. (10.00- İstanbul)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Kilis)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 20. hafta kapanış maçında Kasımpaşa ile Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. (20.00- İstanbul)

- PTT 1. Lig'de 20. haftanın kapanış maçında Göztepe ile Şanlıurfaspor Manisa 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (19.00)

- Bursaspor, Süper Ligin 21. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına başlayacak. (16.00-Bursa)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER