Çin'de heyelan: Kayıp sayısı 76'ya indi


Çin'in güneydoğusundaki Shenzhen şehrinde 2 gün önce oluşan heyelanda yıkılan binaların altında kalan kayıp sayısının 76'ya indiği açıklandı.
Shenzhen Belediye Başkan Yardımcısı Liu Qingsheng, heyelanla ilgili bugün düzenlenen basın toplantısında, önce özür diledi ardından da kayıp olarak bilinen15 kişiyle bağlantıya geçildiği ve bu sonuçla halen kayıp kişi sayısının 76 olduğunu söyledi.
Bu sabah 4 bin kişinin katıldığı arama ve kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp kişilerin aile yakınlarının toprağın kapladığı binaların üstündeki acılı bekleyişi ise sürüyor.
Liu, 331 kurtarma aracının çalışmaya devam ettiğini, kayıp kişilerden 51'inin erkek, 25'inin de kadın olduğunu belirtti.
Açıklamasında Liu, toprağa gömülü veya hasarlı binaların 14 fabrika, iki ofis, bir kantin ve üç öğrenci yurdu ile 13 düşük katlı bina olduğunu ifade etti.
Bu arada, heyelandan hasar gören ve komşu Hong Kong'a doğal gaz akışını sağlayan Batı-Doğu doğal gaz boru hattının büyük bir bölümünde gaz akışının kesildiği kaydedildi.
PetroChina, başka kazaları önlemek için boru hattındaki 400 metrenin nitrojen ile doldurulduğunu, gaz transferini başlatmak için 7 ila 10 gün içinde geçici bir boru hattı inşa edeceğini duyurdu.
Tahliye edilen 9 yüz kişi ise geçici barınaklarda yaşıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Çin'de heyelan: Kayıp sayısı 76'ya indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER