Çinli liderlerden Türkiye'ye Ankara taziyesi


Dünya liderlerinden Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye taziye mesajları gelmeye devam ediyor. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Çin Başbakanı Li Keqiang, Türkiye'ye taziye mesajı gönderdi.

Resmi Xinhua ajansına göre, Pazar günü yayınladıkları mesajlarında iki lider de, büyük can kaybına yol açan patlama haberleriyle birlikte şok olduklarını belirtti. Liderler mesajlarında, hayatını kaybedenlere derin taziyelerini bildirirken, yaslı ailelere de başsağlığı dileklerinde bulundular.

Xi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mesajında, Çin'in terörün her türlüsüne karşı olduğunu vurguladı ve sivilleri hedef alan söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti.

Mesajında Xi, terör tehdidiyle ortaklaşa başa çıkmak için Çin'in Türkiye ve uluslararası toplum ile çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.

Başbakan Li ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği taziye mesajında, Çin hükümeti, halkı ve şahsı adına ölenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diledi.

Li, Türkiye hükümeti ve halkının ulusal güvenliğini ve istikrarı korumak ve terörle mücadele etmek için harcadığı çabaları desteklediklerini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Çinli liderlerden Türkiye'ye Ankara taziyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER