Cizre'de yasak kalktı ama telefonlar çalışmadı


Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına rağmen Cizre'nin giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemi var. İlçeye gelen ve ilçeden çıkan bütün araçlar tek tek aranıyor. Sabah saatlerinde sokağa çıkan vatandaşlar, yaralarını sarmaya çalışıyor. Cizre'de sokağa çıkma yasağı kalkmasına rağmen cep telefonları ve internet çalışmadı. İletişimin sadece sabit hatlar üzerinden sağlandığı ilçede, yoğun çatışmaların yaşandığı 3 mahallede elektrikler hala kesik. Sokaklardaki birçok trafo kurşun ve bombalara hedef olmuş durumda.

BİRÇOK SOKAKTA HENDEKLER DURUYOR

Mahalle ve sokaklara kazılan hendekleri kapatmak gerekçesiyle 8 günden beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre'de Nur, Cudi ve Yafes mahalleleri adeta savaş alanına dönmüş durumda. Güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YGD-H) üyeleri arasında yaşanan çatışmalar ilçeyi harabeye çevirmiş durumda. Çok sayıda ev ve işyerinin ağır silahlara hedef olduğu görüldü. Birçok eve kurşunların yanı sıra havan mermisi ve roket isabet etmiş. Onlarca sokakta hendeklerin hala kapatılmadığı, bazı noktalarda yüzü kapalı gençlerin nöbet tutmaya devam ettiği görüldü.

GIDA VE İLAÇ SIKINTISI DEVAM EDİYOR

Sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından ilçedeki birkaç fırın ve 2 eczane açıldı. Elektrik kesintileri sebebiyle marketlerdeki ürünler kullanılamaz hale geldiği için gıda sıkıntısı sürüyor. Halk, tandırlarda ekmek pişiriyor. Uzun süredir toplanmayan çöpler sokak aralarında küçük tepecikler oluşturmuş durumda. Sokaklar uzun namlulu silahlara ait boş kovanlar, biber gazı kapsülleri ve patlamış roketlerle dolu. Bazı sokaklarda mayına basarak infilak eden polis araçlarının parçaları var. Hendeklerin kapatılmadığı sokaklarda bazı bombalı tuzakların hala durduğu görüldü.

YARALILAR EVDE BEKLİYOR

Şehir merkezinde 8 gün süren çatışmalarda yaralananlar ambulanslar hizmet vermediği için hastaneye gidememiş. Nur mahallesinde oturan Yeşil ailesinin 3 ferdi, baba Bahattin Yeşil(47), oğlu Ferhat Yeşil(22) ve eşi Behiye Yeşil(22) el, omuz ve ayaklarına isabet eden kurşunlarla yaranmış. Akşam saatlerinde evlerinin tarandığını söyleyen Bahattin Yeşil, "Kendi imkanlarımızla kanamayı durdurduk. Ölebilirdik. Kapıda, pencerede, duvarlarda mermilerin izi duruyor." dedi.

HEYETLER CİZRE'YE AKIN ETTİ

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte HDP'li milletvekilleri ve çok sayıda sivil toplum örgütün temsilcisi ilçeye akın etti. Günlerdir İdil'de bekleyen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra, çok sayıda milletvekili, insan hakları savunucuları ve baro üyeleri konvoy halinde Cizre'ye geldi. Gelenleri zafer işaretleri ve sloganlarla karşılayan Cizreliler, HDP ilçe başkanlığının önüne akın etti.yasak-kalkti-ama-telefonlar-calismadi-1889109.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'de yasak kalktı ama telefonlar çalışmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER