Cizre ve Silopi'de öğretmenlere süresiz izin verildi


Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere süresiz izin verildi. Memleketlerine dönen öğretmenler araç bulmakta sıkıntı yaşarken Cizre'de bir grup YDG-H'li öğretmenlerin gidişine izin vermedi.

Açık Öğretim Sınavları (AÖS) yapıldıktan sonra öğretmenlerin cep telefonlarına MEB tarafından "Tüm öğretmen ve idarecilerimiz bakanlığımız tarafından 14.12.2015 tarihinden itibaren hizmetçi eğitim seminerini memleketlerinde alabilirler" mesajı gönderildi. Mesaj sonrası öğretmenler ilçeyi terk etmeye başladı. Araç bulmakta zorlanan öğretmenleri gören vatandaşlar sokağa çıkma yasağı olacak diye onlar da ilçeyi terk etmeye başladı.

Konu ile ilgili konuşan Eğitim-Sen Cizre Şube Müdürü Osman Tetik, şunları kaydetti: "Ayın 14'ünden itibaren hizmet içi seminer yapılacak memleketinize gidin, diye cep telefonlarına mesaj geldi. Bu konuda yanılmıyorsan Bakanlığın resmi yazısı da varmış. Çünkü konuştuğumuz yetkililer öyle dediler. Yıllardır hizmet içi eğitim alıyoruz, görüyoruz ama böyle bir hizmete denk gelmedik. Hizmet içi eğitimin nerde yapılacağı, süresi ve kimlere verileceği zaten belirtilir. Burada nerde yapılacak, kim tarafından verilecek, ne zaman yapılacak belli değil. Dolayısıyla hizmet içi eğitim bir kılıftır. Fakat o kılıf da uymamış yani. Eğitim ve öğretim şu anda askıya alınmış durumda. Bunun bir izahı yok."
CİHAN
<< Önceki Haber Cizre ve Silopi'de öğretmenlere süresiz izin verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER