Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. kez muhtarlarla buluştu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin neresi bombalansın diye anket yapan Rusya ile birlikte hareket edenler var. Allah bu ülkeyi onların eline bırakmasın." dedi. Erdoğan ayrıca milli iradenin seçip iş başına getirdiği kişiye bürokratların da saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 16. kez muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlık müessesesinin önemi ve 200 yılı aşkın bir geçmişi olduğundan söz ederek, bu şekilde Türkiye'deki bütün muhtarlar bir araya gelmek istediğini dile getirdi.

Erdoğan, muhtarların özelliklerine de değinerek 'muhtar, imam, öğretmen' üçlüsünün yaşadıkları yerin en muteber müessesesi olmaya devam ettiğini belirterek, "Hangi hizmet için yola çıkarsanız çıkın önce insanların gönlünü nasıl yapacağınızı planlamanız gerekiyor, siz önemlisiniz, seçilmişler önemli." tavsiyesinde bulundu.

'MİLLİ İRADENİN SEÇİP İŞ BAŞINA GETİRDİĞİ KİŞİYE BÜROKRATLARIN DA SAYGI GÖSTERMESİ GEREKİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli iradenin seçip iş başına getirdiği kişiye bürokratların da saygı göstermesi gerektiğine dikkat çekerek,
şöyle devam etti: "Seçilmişlerin önemine yaptığımız vurgu budur muhtarlar olarak siz önemlisiniz, atanmışlar sizden sonra gelir. Ama bunun kadrini bilmeyenler var. Herkes yerini, konumunu bilecek. Aramızda atanmışlar da var, onlar da bunu bilmesi lazım. Milletin istediğinden memnun olmayan bu yüzden seçtiğini de beğenmeyenler var. Bunlar davul milletin boynunda asılı olsun, külfeti millet çeksin. Buna karşın tokmak da bunların elinde olsun, kaymağı onlar yesin. Onlar istiyorlar ki kimse onlardan hesap sormasın. Biz bu tekere çomak soktuk. Elindeki gücü kaybetmemek için yeni Anayasayı istemeyenler var, tek parti yönetiminin kalıntıları hiç ummadığımız yerlerde karşımıza çıkıyor."

'TÜRKİYE'NİN NERESİ BOMBALANSIN DİYE ANKET YAPAN RUSYA İLE BİRLİKTE HAREKET EDENLER VAR'

Erdoğan, düşürülen uçak konusuna da değinerek, birilerinin çıkıp, Türkiye'ye husumetini, düşmanlığını söylediğini aktardı ve "Bizimkilere ne oluyor, bunlar nasıl bizim ki? Türkiye'nin neresi bombalansın diye anket yapan Rusya ile birlikte hareket edenler var. Bunun adı kendi milletine, ülkesine körü körüne düşmanlık etmektir. Allah bunlara fırsat vermesin, milletimizi, ülkemizi bunların eline bırakmasın. Bunlar ne dalın, ne gülün, ne ilin ne memleketin kıymetini bilerler." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin dünkü Türkiye olmadığını, milletin, İstiklali ve İstikbaline sahip çıkma iradesini her fırsatta ortaya koyduğunu söyleyerek, Türkiye gibi meseleye kardeşlik ile yaklaşan dışında herkesin bölgede fırsat yakalama peşinde olduğunu belirtti.

"Şu ana kadar 70 bin mülteciyi bizim Sahil Güvenlik güçlerimiz denizden kurtardı ama bazıları botları şişleyerek mültecileri batırmanın peşinde." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar Türkiye'nin mültecilere 9 milyar dolar harcadığını, Avrupa Birliği 3 milyar Euro yardımı yapmasa dahi mültecilere kucaklamakta kararlı olduklarını söyledi.

'HAİNLER YENİDEN MABETLERİMİZE EL UZATMAYA ÇALIŞIYOR'

Erdoğan, IŞİD ile ciddi bir mücadele ortaya koymayanların Suriye'ye askeri güç göndermede çok hızlı davrandığını gördüklerine de işaret etti.

Ülke içinde faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele sergilediklerini belirten Erdoğan, şunları ifade etti: "Bu vatan topraklarının üzerinde kimse operasyona yeltenemez. Diyarbakır'da bu hainler yeniden mabetlerimize el uzatmaya çalışıyorlar. Bu eylem en önce Kürt kardeşlerimin tarihlerine, inançlarına yapılan bir saldırıdır. Kavga Kürtleri haklarına kavuşturma değil kökünden koparma kavgası, kültürel soykırım teşebbüsüdür. DEAŞ saldırıları ile Diyarbakır'daki saldırılar arasında bir fark yok. Her iki cani örgütte birbirinin ruh ikizidir. Bölücü terör örgütünün dili husumetin dilidir. Bin yılık bu topraklardaki ortak tarihimizi yok etmeye çalışanların dilidir. Bu devlet sizi tek başınıza bırakmayacak. Sizin huzurunuza kast edenlere karşı güvenliğinizi korumak durumdayız. Devletimiz hukuk sınırları içinde bölgede etkili bir mücadele yürütüyor. Durmak yok aynı kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Karanlık örgüte karşı devletinizin yanında olduğunu bilin. Siz de devletinizin yanında olun. Yeni Türkiye'yi Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi birlikte inşa edelim. Muhtar kardeşlerime burada çok şey düşüyor. Ben Kürt kardeşlerime güveniyorum, inanıyorum. Bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla görüşmelerimi sürdüreceğim." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. kez muhtarlarla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER