Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin vizyonundan rahatsız oluyorlar


BALIKESİR (CİHAN)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin vizyonundan rahatsız olan bir kesimin olduğunu belirterek, "Hem içeride var hem dışarıda var. İçeride olanlar. Soruyorsun, 'Peki isteğin ne arkadaş söylesen?' Dikili bir taşın var mı? Söylesene. İnanın ne bir proje var ne bir dikili taşları var. Yok. Ama karalama deyince var. Ama biz önümüze bakacağız." dedi.

Toplu açılış töreni ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere özel ANA uçağı ile saat 10.25'te Balıkesir'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir Sanayi Odası'nın (BSO) 'Ekonomi Ödülleri 2015' törenine katıldı. Balkonuk Center'da düzenlenen törende işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda buluşan Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu. Erdoğan, en yüksek vergi ödeyen kişi ve kurumlar ile en yüksek ihracat yapanlara ödül verdi.

Ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine destek olan Balıkesirlilere teşekkür etti. Başbakan olduğu dönemde defalarca Balıkesir'e geldiğini belirterek, cumhurbaşkanı olarak ise ilk kez geldiğini bildirdi. Cumartesi günü Çanakkale'de katıldığı programlar hakkında bilgi veren Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi koşan, terleyen, çalışan ve çalıştıran bir cumhurbaşkanı olacağımı her fırsatta söylemiş milletime bunu taahhüt etmiştim. Bu heyecanı vermek bizim görevimiz, istikamet çizmek bizim görevimiz." dedi.

2015 yılının Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti. "Çanakkale'de 100 yıl önce tarih adeta yeniden yazıldı. Çanakkale'de sadece bir milletin değil, bir ümmetin İslam aleminin kader belli oldu. Çanakkale, Malazgirt gibi İstanbul'un fethi gibi kıymeti aynı derece ölçülebilecek bir mücadele idi. Böyle sonuçlar doğurdu. Bizim şanlı zaferimiz işgal altındaki milletlere özgüven kazandırdı. Bunu asla basite almayın. Bu son dönemlerde 10 yıl içerisinde Türkiye'nin ekonomideki bire üç, bire dört, bire beş katlaması bile dünya Müslümanlarını ciddi manada öz güven sahibi yaptı. Gittiğimiz her yerde bunu görüyoruz. Onlar umut ve moral veriyoruz. Onun için bu millete yıllarca tarihini unutturmak istediler. Bizi biz yapan değerleri silmek, yok etmek istediler. Milletimize umutsuzluk, karamsarlık aşılamak için yıllarca, 'Bizden adam olmaz' dediler. Bir şey üretmemize, bir alanda yoğunlaşmamıza hiçbir zaman müsaade etmediler. Sadece tüketen olmamızı istediler. Sadece pazar olmamızı istediler. Üretin, biz başka pazarlar bulalım, asla buna yol vermediler. Sadece takdir eden olmamızı istediler. Bunun için çalıştılar. Bakınız 2015 yılına girdik hala kendi arabamızı üretemiyor olamamanın sancısını yaşıyoruz. Hala bazı alanlarda yerli teknoloji kullanamamamızın kendi savaş uçaklarımızı, kendi yolcu uçaklarımızı üretemiyor olmamamızın sıkıntılarıyla mücadele ediyoruz. İnşallah bu meselelerin hepsinin de birer birer üstesinden geliyoruz, geleceğiz. Hiç endişe etmeyin çoğu gitti azı kaldı."

Türkiye'nin vizyonundan rahatsız olan bir kesimin olduğunu ifade eden Erdoğan, "Her içeride var hem dışarıda var. İçeride olanlar. Soruyorsun, 'Peki isteğin ne arkadaş söylesen' Dikili bir taşın var mı? Söylesene. İnanın ne bir proje var ne bir dikili taşları var. Yok. Ama karalama deyince var. Ama biz önümüze bakacağız. Biz gözümüzü ufuktan ayırmayacağız. Biz büyük resme kilitleneceğiz. İşte o zaman Allah'ın yardımıyla tüm engelleri aşacak, tüm sorunları geride bırakacağız. Ne diyor Mehmet Akif; 'Doğacaktır sana vaat ettiğin günler hakkın, kim bilir belki yarın belki yarından da yakın'. Anadolu'da güzel bir söz var, 'Oturarak Hızır beklenmez' Böyle derler. Hedeflerimize ulaşmak için çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

2002 yılında iktidara geldiklerini ve 12 yılda Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini söyleyen Erdoğan, iktidarları döneminde yapılan çalışmalardan söz etti. Sürecek.... CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin vizyonundan rahatsız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER