Cumhurbaşkanı'na 'ezan' mektubu

Cumhurbaşkanı'na 'ezan' mektubu

İstanbul Alperen Ocakları, KKTC'de ezanın hoparlörden sesli okunmasının yasaklanmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili eylem yapan Alperen Ocakları üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na ve KKTC Cumhurbaşkanlığı'na yasağın kaldırılması için mektup gönderdi.

KKTC'nin Lefke kasabasında bulunan Şeyh Nazım Camii (Orta Cami), Pir Paşa Camii ve Aşağı Camii'nde ezanın hoparlörlerle okunmasının yasaklanması kararına tepkiler sürüyor. Alperen Ocakları üyeleri de Sirkeci Postanesi önünde konuyla ilgili eylem yaptı. Grup, daha sonra kararın iptali için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya mektup gönderdi. Çıkışta açıklama yapan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, kararın insanların dini özgürlüğüne müdahale olduğunu söyledi. Kararı şiddetle kınadıklarını söyleyen Mircan, " Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir dilekçe gönderdik. Mevcut olaydan duyduğumuz sıkıntılarımızı dile getirdik . Biz Müslümanız." ifadelerini kullandı.

KKTC'de böyle bir durumun yaşanmış olmasının kendilerini derinden üzdüğünü dile getiren Mican, "Daha düne kadar böyle bir olay yokken, ne oldu da birden birileri çıkıp 'ezanlar susturulsun' diyor. Onu söyleyenler, bu kampanyayı başlatanlar bilsinler ki; bizim ecdatlarımızın kanlarıyla sulanmış topraklarda ne ezanımızı susturabilirler ne de bayrağımızı indirebilirler. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. " diye konuştu.



CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı'na 'ezan' mektubu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER