Danimarka'da hükümet krizine sebep olan bakan istifa etti


Danimarka'da geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan hükümet krizi hala çözülebilmiş değil. İktidardaki sağ blok partileri arasında yaşanan tartışma giderek derinleşiyor.

Tartışmaların odağındaki isim olan Gıda ve Çevre Bakanı Eva Kjer Hansen ise bugün yaptığı açıklamada bakanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Başbakan Lars Lökke Rasmussen ise önceki gün yaptığı açıklamada, "Bakan Hansen'i kovmaktansa erken seçime gitmeyi yeğlerim." demişti.

Gıda ve Çevre Bakanı Hansen bu sabah yaptığı açıklamada, "Bugün itibariyle istifamı Başbakan'a sundum. Bakan olarak görev yaptığım her bir günden dolayı mutluluk duyuyorum. Ancak birliğe ihtiyacı olan hükümetin önünde engel olarak durmak istemiyorum." dedi.

Bakan Hansen'in suni gübrelerle ilgili yapılan bir araştırmada parlamentoya yanlış bilgi verdiği iddia edilmişti. Bunun üzerine Hükümeti dışarıdan destekleyen Muhafazakar Parti, Gıda Bakanı Hansen'in istifa etmesi gerektiğini savunmuştu. Başbakan'ın ısrarla Gıda ve Çevre Bakanı Bakan Hansen'e sahip çıkmasına rağmen Muhafazakar Parti geri adım atmamış ve parlamentoda kendisine güvensizlik oyu vermişti.

Gıda ve Çevre Bakanı Hansen'in istifasının domino etkisi yapabileceği belirtiliyor. Erken seçim hâlâ en önemli ihtimallerden biri olarak konuşuluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Danimarka'da hükümet krizine sebep olan bakan istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER