"Darbe suçlaması var, hükümetten mağdur yok"

Nazmi Ardıç’ın da aralarından bulunduğu 17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında görev alan polislerin yargılandığı ‘yasadışı dinleme’ davası skandallarla başladı. 5 müvekkil için avukata 20 dakika süre verildi. Darbe suçlaması var, hükümetten mağdur yok!

Nazmi Ardıç vicdan sahiplerine seslendi

Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve  Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da aralarından bulunduğu 17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında görev alan polislerin yargılandığı ‘yasadışı dinleme’ davası skandallarla başladı. 12’si tutuklu 44 emniyet mensubunun yargılandığı davanın daha ilk duruşmasından avukatların savunmalarına sınırlama getirildi. Skandal uygulamanın en büyük mağduru ise 3’ü tutuklu 5 müvekkili bulunan Avukat Erdal Tekin oldu. Tekin’e 5 müvekkilini savunmak için sadece 20 dakika süre verildi. Avukatlar reddi hakim talebinde bulundu.

Darbe suçlaması var, hükümetten mağdur yok!
Mahkeme reddi hakim talebini reddetti. Savcı Yavuz Pehlivan, şablon ifadelerle tüm isimlerin tutukluluğuna devam edilmesini istedi. Duruşmada söz alan Eski Şube Müdürü Nazmi Ardıç,  “17 Aralık sonrası yazılanlar dahil, hayatımda bu iddianame kadar garabetini görmedim. Darbe suçlaması var. Ama mağdurlar arasında hükümetten kimse yok.” dedi. Eski İstanbul emniyet müdür yardımcısı Mahir Çakallı ise, kendisinin il emniyet müdür yardımsı olduğu için adli görevinin olmadığını kaydetti. Hiçbir dosyada kendisi ile aynı konumda olan bir kişinin tutuklanmadığını vurguladı. Çakallı, “Bir mahkeme kararında emniyet müdür yardımcısı olarak imzam olduğu için 14 aydır tutukluyum.” dedi. Tutuklu sanıklardan İsmail Erçelik, Said Gök ve Mehmet Akif Sakarya’nın tahliyelerine karar verildi. 

<< Önceki Haber "Darbe suçlaması var, hükümetten mağdur yok" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER