Dargeçit'te hayat yaşanmaz hale geldi


Mardin'in Dargeçit ilçesinde 19 günden beri sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Siviller için hayatın adeta yaşanmaz hale geldiği ilçede Safa ve Tepebaşı mahalleleri olmak üzere birçok noktada, güvenlik güçleri ile YDGH arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

Trafo ve depolar çatışmalardan zarar gördüğü için bazı mahallelere elektrik ve su verilemiyor. Safa ve Tepebaşı mahallelerinde yaşayan halk evlerinden dışarı çıkamıyor. 19 gündür devam eden çatışmalar nedeniyle ilçede temel gıda ihtiyaçları tükendi. Çöpler toplanmadığı için ilçede yoğun bir koku oluştu. Salgın hastalık riski yaşanırken, bebek maması, bebek bezi, süt şu anda ilçenin en temel ihtiyaçlarını oluşturuyor. Şu ana kadar 6 bin kişinin ilçeden göç ettiği tahmin edilirken, okulların tamamının kapalı olduğu ilçede 8 bin 468 öğrenci eğitim hakkından mahrum kalıyor.

Mardin İnsan Hakları Derneği tarafından verilen bilgiye göre, ilçe dışındaki 38 köy de eğitim ve sağlık hizmetlerini alamıyor.

'CENAZE 17 GÜNDÜR MORGDA BEKLİYOR'

İlçede hayatın yaşanmaz hale gediğini belirten İHD, yasağın ikinci günündeki çatışmalarda hayatını kaybeden bir kişiye ait cenazenin 17 günden beri hastane morgunda bekletildiğini savundu. İHD'nin konuyla ilgili raporunda şöyle denildi: "Yasağın getirdiği sonuçlar nedeniyle ilçe sakinlerinin elektrik, su, sağlık, ısınma, barınma, yiyecek ve gıda gibi temel ihtiyaçlara ulaşma imkânları yer yer tamamen olabilecek şekilde kısıtlanmıştır. Bunun yanı sıra ilçe sakinleri, can ve mal güvenliklerinden endişe ettikleri gibi bu haksız ve keyfi uygulamanın bir an önce kaldırılmasını istedi."

3 AYDA DARGEÇİT'TE 6 POLİS ŞEHİT OLDU

Öte yandan, son 3 ayda Dargeçit'te bombalı saldırı sonucunda 6 polis şehit oldu, 10 polis yaralandı. Devlet yetkilileri, ilçede yaşanan çatışmalarda 30 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu. CİHAN
<< Önceki Haber Dargeçit'te hayat yaşanmaz hale geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER