Daruşşafaka Doğuş, Euroleague maçına 'One Team' formaları ile çıkacak


Darüşşafaka Doğuş, yarın akşam Volkswagen Arena'da oynayacağı Unicaja Malaga maçı öncesinde Özel Olimpiyatlar Türkiye Takımı'nın sporcu ve antrenörleriyle birlikte sahaya çıkacak.

Euroleague takımlarının yürüttüğü toplumsal projelere ve Uluslararası Özel Olimpiyatlar'a dikkat çekmek amacıyla düzenlenen One Team Haftası vesilesiyle, bu hafta oynanan tüm Euroleague maçlarında olduğu gibi Darüşşafaka Doğuş – Malaga maçı öncesinde de özel bir tören gerçekleştirilecek.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Takımı'ndan sporcular, antrenörleriyle sahaya çıkarak üzerinde 'oyunbirlikte' ve 'hayatbirlikte' sloganlarının yazdığı bir pankart açacak. Darüşşafaka Doğuş ve Malaga oyuncuları özel sporcularla birlikte fotoğraf çektirdikten sonra Darüşşafaka Doğuş Takım Kaptanı ve One Team Elçisi Ender Arslan, tüm takımın imzaladığı formayı özel sporculara hediye edecek. Özel sporcular törenin ardından Darüşşafaka Doğuş – Unicaja Malaga maçını kendileri için saha içinde ayrılan özel bölümden izleyecek.

TÜM FORMALAR 'ONE TEAM'

One Team Haftası, Euroleague takımlarının, Euroleague'in sosyal sorumluluk programı One Team kapsamında gerçekleştirdiği projelere dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor.

Bu hafta boyunca oynanan Euroleague maçlarına tüm oyuncular sahaya, arkasında isimleri yerine 'One Team' yazan formalarla çıkarak aynı amaç hareket ettiklerini ortaya koyuyor. Bu yılki One Team Haftası'nı 'Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbolu Haftası'nda gerçekleştiren Euroleague böylece, zihinsel engelli sporcuların katıldığı Uluslararası Özel Olimpiyatlar'a verdiği desteği güçlendirmeyi amaçlıyor.

Bu arada Euroleague Basketball'un kurumsal sosyal sorumluluk programı One Team, basketbolu toplumlar üzerinde olumlu sosyal etkiler oluşturmak amacıyla kullanıyor. Program çatısı altında halihazırda 24 Euroleague ve 10 Eurocup takımı, dezavantajlı ya da risk altındaki gruplara destek amaçlı çeşitli projeler yürütüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Daruşşafaka Doğuş, Euroleague maçına 'One Team' formaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER