Davutoğlu: Diyarbakır Hani'de 2 asker şehit oldu, 52 vatandaş yaralandı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması için son imzayı kendisinin attığını ifade ederek, "İnşallah bugün-yarın milletvekillerimizin teklifi Meclis'e sunulacak. Hesap vermekten korkanlar bakalım Meclis'te teklifimize nasıl oy verecek?" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kilis'e düşen roket mermileri üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) angajman kuralları çerçevesinde hemen karşılık verdiğini ve DAEŞ mevzilerini vurduğunu ifade eden Davutoğlu, "Türkiye bir yandan DAEŞ'in saldırısına uğrarken, eş zamanlı olarak PKK terör örgütünün kalleş saldırılarına da hedef olmaya devam ediyor. Diyarbakır Hani'deki karakola saldırdılar. İki kahraman askerimiz şehit olurken 52 vatandaşımız yaralandı. Korkakça, haince saldırı. Bu katillerin, teröristlerin hepsi ama hepsi şehirlerimizden ve dağlarımızdan mutlak anlamda temizlenecek. Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlığı için anayasa değişikliğini imzaya açmıştık. İmzaları tamamladık. Biraz önce son imzayı ben attım. Kim teröristleri destekleyen milletvekillerini barındırıyormuş, ortaya çıkacak. Çok hızlı şekilde görüşeceğiz." dedi. Muhalefetten tek oturumda dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermelerini beklediklerini ifade eden Davutoğlu, "İşte meydan, işte Genel Kurul. Şimdi bakalım nasıl oy kullanacaklar. 'Teröristleri bu meclisten çıkaralım' diyen parti bakalım nasıl davranacak? Bilsinler ki, AK Parti'nin anlı da ak, vicdanı da ak, geleceği de ak olacak. Hesap vermekten korkanlar, bakalım nasıl cevap verecek?" diye konuştu.

7 Haziran'ı fırsat bilenlerin terör örgütü üzerinden yeni bir saldırı başlattıklarını söyleyen Davutoğlu, "Birileri 7 Haziran'dan sonra AK Parti'nin elini zayıflatma çabası içindeyken biz geri adım atmadık. Mardin, Bingöl, Silopi, Diyarbakır'da bizzat gördük ki, milletimiz bu şiddet şebekesini görmek istemiyor. Her geçen gün kaybediyor ve yalana bulaşıyorlar. Gençleri okullardan, camilerden uzaklaştırarak, canlı bomba olmaya özendiriyorlar. Geçmişte terörle mücadele esnasında yapılan yanlışlar tarihe karışmıştır" dedi.

En kısa sürede anayasa çalışmalarını da tamamlayacaklarını kaydeden Davutoğlu, "Çalışmalarda önemli bir aşamayı kat ettik. Kısa bir süre içerisinde yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Gerekli adımları atacağız ve kemale erdiğini düşündüğümüzde Meclis'imizin Anayasa Komisyonu'na sunacağız. Daha sonra vatandaşlarımızın onayını isteyeceğiz." diye konuştu. Davutoğlu, başkanlık sistemini öngören bir anayasa için çalıştıklarının altını çizdi.

Davutoğlu ayrıca Diyarbakır'dan olduğu gibi Şanlıurfa'dan da yakında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanı'na THY seferlerinin başlatılacağını duyurdu.

CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Diyarbakır Hani'de 2 asker şehit oldu, 52... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER