Davutoğlu: Söz veriyoruz, bütün çukurlar kapatılacak


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu; "Buradan Midyat'tan bütün bölgeye bütün Türkiye'ye söz veriyoruz. Bütün çukurlar kapatılacak. Bütün barikatlar yıkılacak. Bütün mayınlar temizlenecek. Ve hep birlikte yeni Türkiye'ye yürüyeceğiz." dedi.

Mardin İl Danışma Meclisi toplantısı için Midyat'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu vatandaşlara hitap etti.

"Birileri Irak ve Suriye'de olduğu gibi Türkiye'yi de ateş çemberi içine almak isterken, birileri terör ve şiddet diliyle konuşmak isterken, Midyat 1 Kasım'da ayağa kalktı ve birliğin, dirliğin ve beraberliğin adresi olan AK Parti'ye oy verdi." diyen Davutoğlu; "Siz bu bayrakla, bizim aramıza nifak sokmak isteyenleri işte bizim birliğimizin sembolü diyorsunuz. Tarihin önemli bir aşamasından geçiyoruz. Zorlu dönemeçlerden geçiyoruz. Zorlu eşiklerden oyunları boza boza, kumpasları kuranların kafasında kıra kıra, hep beraber kardeşliğimizi korumaya yürüyoruz. Bu topraklara nifak tohumu ekmek isteyen, ayrılık tohumu ekmek isteyen, al bayrağı bu semalardan indirmek, ezanları susturmak isteyenlere karşı birliğimizi, dirliğimizi muhafaza edecek gücü kudreti bize versin. Midyat'tan ne zaman bir talep gelse o talebin yerine getirilmesi için her şeyi yapacağız. Kardeşliğin sembolü olan Midyat'ta Müslüman, Hristiyan, Arap, Kürt, Türk bütün insanların tam bir kardeşlik içinde yaşadığı Midyat'ta hepinize böyle bir muhabbetle karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ehlen ve sehlen Midyat." şeklinde konuştu.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Anadolumuz bütün mazlumlar için son kale. Bugün buraya gelirken 15 bin kardeşimiz Suriye'den, Halep'ten Türkiye'ye doğru yürüyordu. Bombalar altında. Rus uçaklarının rejimini saldırılarının bombaları altında o kardeşlerimizin sığınacağı tek bir yer var. Allah yardımcıları olsun. Allah yardımcıları, Türkiye Cumhuriyeti de her zaman yardımcıları olacak. Onlar başka bir yere gidemiyorlar. O mazlumların sığınacağı tek bir yer var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Biz de diyoruz ki kim bizim bağrımıza gelirse esenlik bulacak. Ve biz onlara diyeceğiz ki Ehlen ve sehlen ey Türkiye. Ehlen ve sehlen ey Irak, ey Musul, ey Halep. Bilin ki size yönelen kurşun bize yönelmiştir. Size yönelen zulüm bize yönelmiştir. Şimdi son kalemiz Türkiye. Birileri de istiyorlar ki çukur kazarak, barikat kurarak mayınlar döşeyerek tuzaklar kurarak, Türkiye'yi Irak Suriye gibi yapmak isteyenler var. Mardin'i güzel Nusaybin'i Halep gibi yapmak isteyenler var. Buna izin verecek miyiz Midyatlılar? Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere izin verecek miyiz? Türkiye'yi ateş çemberinin içine sokmak isteyenlere izin verecek miyiz? Buradan Midyat'tan bütün bölgeye bütün Türkiye'ye söz veriyoruz. Bütün çukurlar kapatılacak. Bütün barikatlar yıkılacak. Bütün mayınlar temizlenecek. Ve hep birlikte yeni Türkiye'ye yürüyeceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Söz veriyoruz, bütün çukurlar kapatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER