Davutoğlu yeni planını açıkladı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu koltuğunu Binali Yıldırım'a devrettikten sonra ilk kez konuştu.

Davutoğlu: Benim tercihim değildi

Ahmet Davutoğlu'nun "Sakın ola ki bu sarayda bu görkemin sana ait olduğunu zannetme" ve  "Başbakanlığı bıraktım ancak siyaseti bırakmadım " sözü dikkat çekti.

"İnsanoğlunun hayata bakışıyla şehirlerin oluşumu arasında bir irtibat var. Elhamra’da o güzel sarayın her bir köşesinde niye “La galibe illallah” ifadesi yerleştirilmiştir? Bu bir idraktir. “Allah’tan başka galip yoktur”. Yani “Sakın ola ki bu sarayda bu görkemin sana ait olduğunu zannetme” diyor. İşte bu bir idraktir. Ben idraki dediğimde insanın varoluşuyla ilgili idrakinden söz ediyorum."

Prof. Ahmet Davutoğlu Başbakanlık’tan ayrıldıktan sonra ilk kez Habertürk’e konuştu.

Topkapı Sarayı’nın içindeki Mecidiye Köşkü’nde denize bakan bir odadayız. Karşımda 1 ay önce ani bir kararla Başbakanlığı bıra­kan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu var. “Medeniyetler ve Şehirler” adlı kitabının çıkması vesilesiyle buradayız. Bu, Başbakanlık’tan ayrıl­dıktan sonra verdiği ilk mülakat. Daha önce kendisiyle röportaj yapmış olmama rağmen heyecanlı ve biraz gerginim. Sorulacak çok şey var. Bırakma kararı aldığı o akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile neler konuştular? İpler neden koptu? O günlerde hakkında yazılanlara ne diyor? Yeni hükümeti nasıl karşılıyor? Hepsini sormak istiyorum. Ama politika konuşmak istemediğini, yalnızca kitapla ilgili soruları yanıtlayacağını söylüyor. “Siyasi soru­lara cevap vermek için daha çok vakit var. Başbakanlığı bıraktım ancak siyaseti bırakmadım. Ama bırakın bu seferlik sadece kitabı konuşalım” diyor. Yine de söze yeni ruh halini sorarak başlıyorum...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Medeniyetler ve Şehirler” adlı kitabı çıktı. Davutoğlu, Başbakanlık’tan ayrıldıktan sonra ilk mülakatını verdi. Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Davutoğlu, siyasi sorulara yanıt vermek istemedi. Davutoğlu, “Siyasi sorulara cevap vermek için daha çok vakit var. Başbakanlığı bıraktım ancak siyaseti bırakmadım. Ama bırakın bu seferlik sadece kitabı konuşalım” dedi. Davutoğlu, bundan sonraki planı için "Geçen hafta itibarıyla İstanbul’a döndüm. Bundan sonra hayatımın genel akışı İstanbul’da olacak. Meclis faaliyetlerinin gerektirdiği ölçüde haftada 1-2 gün Ankara’ya gideceğim" diye konuştu.



Kaynak: Habertürk
Röportajı okumak için tıklayın 
<< Önceki Haber Davutoğlu yeni planını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER