Değer Deniz davası başladı


Müzisyen Değer Deniz'in Beyoğlu'ndaki evinde ölü bulunmasına ilişkin davanın görülmesine başlandı. Duruşma öncesi açıklama yapan Deniz'in ağabeyi ablasının ölümünün kadın cinayeti olduğunu söyledi.

Müzisyen Değer Deniz cinayetine ilişkin İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava başladı. 17 yaşındaki sanık C.M. çocuk sayıldığı için duruşma kapalı yapıldı. Duruşmaya Deniz ailesi de katıldı. Çok sayıda kadın örgütü de destek için adliyeye geldi.

Duruşma öncesi yapılan basın açıklamasında Değer Deniz'in kardeşi Orhan Deniz, davayı sonuna kadar takip edeceklerini belirtti.

Deniz, "Acımız zaten büyük. Acımızı saracak pek bir şey yok. Bugün umutlu günümüz, ilk duruşmamız. Bir çok arkadaşımız var, sizler buradasınız. Bu bizim için önemli. Değer'imiz aramızda yok artık. Bunun sebebi de bir hırsızlık ya da şans eseri bir şey değil. Tecavüzle sonuçlanan bir kadın cinayetidir. Her gün karşılaştığımız haberlere bir yenisini eklemiştir bu cinayet." dedi.

Ablasını geri getirmek, onun anısını yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Deniz, "Bazı sorular var hepimizin aklında. Bunlar zaman zaman garip şekillerde yansıtıldı tabi. Erkek egemen medyanın başka bir cinayeti oldu bunlar. Başka bir medyada sadece hırsızlık olarak yansıttı. Fakat tüm bunlara karşılık acımızın büyük olduğu gibi duruşumuz ve cesaretimiz de büyük. Hep beraber buradayız." ifadelerini kullandı.

Hiçbir çocuğun böyle bir şey yapacağına inanmadığını kaydeden Deniz, "Başta bunun kesinleştirilmesi için uğraşacağız. Adalete güveniyoruz. Bugün ilk duruşmamızı göreceğiz ve bu bize belki de umut kaynağı olacak." diye konuştu.

Ablasının ardında bir sürü şey bıraktığını anlatan Deniz, "Bunlardan bir tanesi bitirdiği bir albümü. Aynı albümün daha yayınlanmamış bir klibi ve bir çocuk kitabı. Şimdilik bu kadar, şimdi katilin gözünün içine bakmaya gidiyoruz. Bakalım o ne anlatacak." dedi.

İyi hal indirimi uygulamasını istemediklerini belirten Deniz şunları kaydetti: "Ülkemizde bir sürü iyi hal indirimi dağıtılıyor. Bunu görüyoruz. Bir insanın iyi halinin bu şekilde olabileceğini düşünmüyoruz. Duruşumuz buna karşıdır söylediğim laf da buna aittir. İyi hal indirimi almasının önüne geçmeye çalışıyoruz ve geçeceğiz de. Bir kravat takmakla olmuyor iyi hal. Duruşla, çevresiyle, arkadaşlarıyla oluyor."

Deniz ailesinin avukatı Hülya Gülbahar sanığın kimlik yaşının 18'den küçük olamasına rağmen, kemik yaşının daha büyük olduğunu ileri sürdü. Gülbahar, sanığın resmi nikahsız evli ve bir çocuk sahibi olduğunu kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Değer Deniz davası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER