Demirtaş: Davası büyük olanın hesabı da büyük olur

Demirtaş: Davası büyük olanın hesabı da büyük olur

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için Bitlis'in Güroymak ilçesine geldi.

Güroymak merkezde bulunan Hacı Mehmet Selim Özmen Camii'nde Cuma namazı kılan Demirtaş, namaz çıkışı halkın alkışlarıyla karşılandı. Cuma namazının ardından bir otelde bölgenin din alimleri ile bir araya gelen Demirtaş, alimlere yönelik yaptığı konuşmada, "Davası büyük olanın hesabı da büyük olur" dedi.

Bedizüzzaman Saidi Nursi'nin 'Sevdası büyük insanların imtihanı da büyük olur' sözünü hatırlatan Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üstad Bediüzzaman. Büyük sevda ortaya koyarsanız büyük imtihana da hazır olacaksınız. Bu dünyada da öbür dünyada da. Bizler yola çıkarken şuna inandık. Biz insanlığın yeryüzüne ilk gönderildiği bölgede yani Mezopotamya'da yaşadık. Mezopotamya coğrafyası Anadolu coğrafyası. Dünyanın hiçbir yerinde insan yaşamı yokken, burada yaşam başladı. Bu değerli topraklarda. Bu nedenle insanlık nefes aldığı günden bugüne Hz. Adem ve havadan bu yana birikmiş olan insanlık değerleri bu topraklarda üst üste yer aldı. Kavimler, dinler, diller bu topraklarda yer aldı. Kanada'da Avustralya'da değil burada sorunları ile birlikte birikti. Çatışmaları savaşları öfkeleri kin ile bu topraklarda birikti. Bütün hesaplar bu topraklarda görülmeye çalışıldı. O yüzden topraklarımız ne kadar kutsal o kadar da kan ve gözyaşı ile sulandı. Bugün 2015 yılında 21 yüzyıldayız. Halen İslam coğrafyasının tamamı zulüm içinde. Gün yüzü görmüyor bu topraklar. İnançlar dinler diller açısından çok zengin. Yeratlı ve yerüstü açısından da çok zengin. Bu zenginlikler badirelerle bize geri döndü. Bundan dolayı huzur ve güvenle yaşayamadık."

Siyasetçilerin işinin sorunların çözüm yolunu hep birlikte bulmak olduğunu ifade eden Demirtaş şöyle devam etti: "Bizlerin işi sorunların çözüm yolunu hep birlikte bulmaktır. Bizim temel görevimiz budur. Halkın 7'den 70'e herkesin huzuru güveni için onuru ile inancıyla kendi kültürü ile kendi toprağında onurlu bir varlık olarak yaşayabilmesi için elimizden ne geliyorsa yapmak siyasetçinin boynunun borcudur. Bunun dışında düşünen her siyasetçi sadece kendini aldatır. Halkı aldatan her siyasetçi burada yolcu olmuştur. Hancı olan halktır. Halkın emeği ile var edilen partimizi halkın ne kadar hizmetine sunabilirsek o kadar başarılı oluruz. Koltuğu için kendisinin ailesi için, rant için hırsızlık talan için kendi siyasi gücünü kullanan siyasetçiler topluma en çok zarar verenlerdir. Bu şekilde düşünenler partilerde hem kendini hem de kendisine güvenenleri yüz üstü bırakmış ve helak olmuştur. Tarihimiz bunların mezarlığına dönüşmüş durumda."

HDP'nin bölgeden çok ciddi destek aldığını dile getiren Demirtaş şunları söyledi: "Kim, halkın sorunları ile hemhal olmadan büyüyeceğini, sonuç alacağını umuyorsa yanılıyor. Hangi parti olursa olsun. HDP buralardan halkın önemli bir desteğini alıyor. Bu günlere kolay gelmedik. Buralara işkence, zorluklarla, sürgünlerle karşılaştık. Halk kendi siyasi düşüncesini yansıtan bir irade ortaya koymuştur. Bu elbette bir başarıdır. Bu bir zafer değildir. Zafer kendi topraklarından namusu şerefi haysiyeti ve inancı ile karnını da helal ekmekle doyurabileceği bir zamanı yaratmaktır. O noktaya gelmiş miyiz? Hayır. Demek ki yapacağımız işler ve çözmemiz gereken sorunlarımızı var. Bu lafım partimin yöneticilerinedir. Seçilmişleredir. Sakın ola ki hiçbiriniz halkın desteğini yanlış anlamayın. Hiçbiriniz halkın sunduğu bu kıymetli desteği kötüye yormayın. Kullanmayın. Zannetmeyin ki biz yanlış da yapsak halk sonsuza kadar arkamızda olur. Halk ortak bir akıldır. Kendisine yanlış yapan kim olursa olsun onun mutlaka hesabını sorar. Bizler yanlış yaparsak, bu kadar zamandır yanımızda olmuş, destek vermiş bu halkın tersine düşersek HDP'yi de cezalandırır. Bu kıymetli desteği yüreğinde kutsal bir emanet gibi hissetmelidir. Bu desteğin ne anlama geldiğini unutmadan ne her saatini çalışarak geçirmelidir."
CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Davası büyük olanın hesabı da büyük olur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER