Denizli Sanayi Odası'ndan ihracat değerlendirmesi


Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Mart ayı ihracat verilerini değerlendirdi.

Türkiye'nin ihracatta şubat ayında yakaladığı yükselişinin mart ayında da devam ettirdiğini ifade eden Keçeci, şunları kaydetti: "Mart ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,63 artışla 11,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Denizli yüzde 5,34 artış göstererek Türkiye'den daha iyi bir performans sergiledi. Bu artış oranıyla Türkiye ihracatındaki ilk 10 il arasında Gaziantep ve İzmir'den sonra ihracatını en çok artıran 3. il olduk. Denizli ihracatı bir önceki aya göre de yüzde 6,36 artış gerçekleştirdi. Bu rakamlara göre Denizli ihracatının Türkiye ihracatından daha sevindirici bir durumda olduğunu söylemek mümkün."

Türkiye'ye göre Denizli'nin daha çabuk toparlandığını öne süren Keçeci, "1 Ocak-31 Mart dönemi baz alındığında ise geçen yıla göre toplam ihracatta yüzde 3,07'lik düşüş gözlemlenirken, aynı dönemde Denizli ihracatında yüzde 1,11 düşüş gerçekleşerek Türkiye'ye göre daha iyi bir toparlanma göstermiş olduğumuz ortaya çıktı. Geçtiğimiz aylarda ihracatın yükseleceği yönünde sinyaller almış ve bu yöndeki beklentimizi de paylaşmıştık. Uzun zamandan sonra ihracatımızın hem Türkiye hem de Denizli olarak olumlu yöndeki yükselişi bizleri memnun etti." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli Sanayi Odası'ndan ihracat değerlendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER