Destici: AK Parti iktidarında terör ve ekonomi düzelecek söylemi palavra


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin tek başına iktidar olması halinde ekonomi ve terörün düzeleceği söylemlerinin büyük bir palavra olduğunu söyledi. Amerika'nın PYD'ye silah yardımında bulunmasının ardından Başbakan'ın 'Bu silahlar bize doğrultulursa gereğini yaparız' açıklamasıyla ilgili de Destici, "PKK silahlarında Amerikan parmağı çıktı. O zaman niye gereğini yapmadınız?" diye sordu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 1 Kasım erken genel seçim çalışmaları kapsamında Kayseri'de basın mensupları ve partililerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Öncelikli arzularının terör saldırılarının sona erdirilmesi ve iç barışın tüm yurtta tesis edilmesi olduğunu vurgulayan BBP Genel Başkanı, bütün bunların olabilmesi için devleti yönetenlerin üzerine düşenleri iradeli, kararlı ve sorumluluk bilincinde yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Güneydoğu'da PKK'ya yönelik zafiyet gösterildiğini ve ihmal edildiğini vurgulayan Destici, "Ankaradaki canlı bomba eyleminde olduğu gibi burada bir büyük ihmal vardır. 13 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği nokta gözlerimizin önündedir. Güneydoğu'da PKK'nın güçlenmesi, büyükşehirlerin mahallelerinde sıkı yönetim, kanton ilan edilmesi, Cizre başta bazı mahallelere girilememiş olması bu sözlerin doğru olduğunun göstergesidir. Adına çözüm süreci denilen çözülme sürecinin çözüm olmayacağını defalarca ifade ettik. Uyardık. Keşke bu uyarılar dikkate alınsaydı da bu süreç yaşanmasaydı. Yanlışlarını fark ettiler ama tavşan yamacı aştı." dedi.

"APO'YU SERBEST BIRAKACAĞIM, ÖZERKLİK VE ANADİLDE EĞİTİM VERECEĞİM DEDİLER"

BBP Genel Başkanı Destici, çözüm sürecinde PKK ile masaya oturulduğunu ve burada bazı sözler verildiğini kaydetti. 7 Haziran seçimleri sonrası terörün neden arttığı herkesin merak ettiği bir soru olduğunu vurgulayan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü çözüm sürecinde AKP iktidarı PKK ile pazarlık masasına oturdu. 'Apo'yu serbest bırakacağım, başkanlık sistemini getireceğiz, özerklik, anadilde eğitim vereceğim' dediler. Bütün gerçek bu. KCK operasyonlarıyla büyük darbe alan PKK, bunları bu süreçte tamir etti. Dağ kadrosu da yara almıştı, eksik silahlarını tamamladı. Yani bütün hazırlıklarını yaptı. Çünkü PKK Kandil'in stratejisiyle hareket etmiyor ki. Batılıların stratejileriyle hareket ediyor. PKK 3 sene sonra Suriye, Rusya ve Türkiye'deki gelişmeleri biliyordu. Burada öngörüsüz bir iktidar vardı ve bundan faydalandılar. AKP ise 7 Haziran'da istediğini alamadı ve geri adım attı. PKK'nın istediği zaten buydu ve eylemlerine acımasız şekilde başladı. Çözüm sürecinde döşediği mayınları patlatarak her türlü saldırıyı düzenlemeye başladı. PKK ile el tutuşursanız alacağınız cevap buydu. Buna kimse şaşırmasın, sürpriz değil. Aldatıldık, kandırıldık cümleleriyle devlet yönetilmez. Devletin bekası, bunlara feda edilecek kadar küçük değildir. Bu iktidarın Suriye'nin kuzeyi ile PKK'yı ayrı düşünmek zorunda kaldılar. Oraya gerektiği gibi bir müdahalede bulunamadılar. Orada da ABD'nin oyununa geldiler diye düşünüyorum. Büyük Ortadoğu projesinin eş başkanı olan birisi bu projeleri bilirdi herhalde. Ya çakma Ortadoğu projesini biliyordu ya da kandırıldı." diye konuştu.

'PKK'DAKİ SİLAHLARDA ABD PARMAĞI ÇIKTI GEREĞİNİ NİYE YAPMADINIZ?'

BBP Genel Başkanı, Amerika'nın Suriye'de PYD'ye silah yardımı yaptığının ortaya çıktığını belirterek, iktidarın Suriye ve ABD politikalarını eleştirdi. Başbakan Davutoğlu'nun 'PYD o silahları bize kullanırsa gereğini yaparız' mealinde sözlerinin olduğunu anımsatan Destici, "PKK eşittir PYD diyeceksiniz ama sınır içinden koridor açıp Peşmergeler'i onlara destek göndereceksiniz. Bundan 3 sene önce IŞİD diye bir örgüt mü vardı? Oraya gönderildiler ve orada bir devlet kurmalarının temelleri atılıyor. Amerika'nın PYD'ye silah vermesiyle ilgili 'gereğini yaparız' diyorlar. ABD'nin, PKK'ya silah verdiği açık. Sen milletle dalga mı geçiyorsun? Mehmetçiği vuran silahlarda ABD parmağı çıktı. Bunlar hamasi sözler. Siz elinizi değil kolunuzu da kaptırmışsınız. PKK'yı yok etmek istiyorsanız, Suriye'nin kuzeyinde istenmeyen bir oluşumun varlığı, Suriyeli kardeşlerin mağduriyetinin sebebi mevcut iktidar. 13 yılda adam gibi PKK ile mücadele edilseydi, adam gibi operasyonlar yapılsaydı bunlar olur muydu? Elin oğlu Rusya Hazar'dan füze fırlatıyor. Sen sıfır sınırda havan toplarıyla halledemiyorsun. İsyan etmemek elde değil. Ekonomi düzelir, faiz yükselir düşer bunlar hallolur. Eğer, hürriyetler kaybedilirse, Suriye'nin kuzeyinde Türkmen kalmazsa siz oraya bir daha Türkmen yerleştiremezsiniz." şeklinde konuştu.

"TEK BAŞINA İKTİDAR OLURSAK TERÖR, EKONOMİ DÜZELECEKMİŞ, HEPSİ PALAVRA"

Destici, AK Parti iktidarının Türkiye'ye verebileceği hiçbir şeyin kalmadığını vurgulayarak, BBP dışında diğer partilerin de geçmişlerinin zayıf olduğunu kaydetti. Türkiye'nin 3 ağır kriz yaşadığını anımsatan BBP Genel Başkanı, bu krizler döneminde şu anda muhalefette olan diğer partilerin görev aldığını anımsattı.

Son zamanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ağzından ekonomik rakamlar duyulmadığını anlatan Mustafa Destici, sözlerine şöyle devam etti: "İthalat, ihracat, dış ticaret dengesi bozuldu. Şu anda Türkiye dünyanın kaçıncı büyük ekonomisi diye bir sorsunlar. 21. ekonomiyiz. Kişi başı gelir de 10 bin dolardan 8 bine geriledi. Bu rakamları konuşamıyorlar. Üretime değil sıcak para ve faize dayalı bir büyüme vardı. Şimdi bir palavra uydurmuşlar, Tek başına iktidar olursak ekonomi düzelir, PKK sona erer. Bunlar palavra. 13 yıldır ülkeyi onlar yönetiyordu ve ülkenin içindeki sorunlar terör, ekonomi, eğitimdeki başarısızlıklar, adalet sisteminin çökmesi AKP iktidarının getirdiği sonuç."

Terörle mücadele esnasında 2 binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiği açıklamalarını inandırıcı bulmadığını da belirten BBP Genel Başkanı, "Öyleyse bu teröristlerin isimlerini yayınlayın. Bizim asker ve polislerimizin isimleri belli. Bunlar insanların tepkilerini dindirmek için ortaya atılıyor." diye konuştu.

"Seçim süreci buzdolabından çıkınca nasıl bir süreç olur?" şeklindeki soruya ise Mustafa Destici, "Bunu süreci dolaba kaldıranlara sormak lazım. Ama bana göre süreç kaldığı yerden devam edecek. PKK daha güçlenmiş, istediklerini almış ve özerklik kurulmuş olur." cevabını verdi.

"ZAFİYET VE İSTİSMAR ORTAYA ÇIKMASIN DİYE GİZLİLİK VERİLDİ"

Öte yandan Mustafa Destici, Ankara'daki canlı bomba eylemiyle ilgili de dosyaya gizlilik kararı verilmesini eleştirdi. Terör saldırısında her şeyin bilindiğini vurgulayan BBP Genel Başkanı Destici, şunları ifade etti: "Ankara'daki patlamayı kimin yaptığı tespit edilmiş. Nasıl oraya geldikleri, hangi örgütün mensup oldukları, nasıl bir bombayı patlattıkları hepsi açık. Sen bunu nasıl tespit edemezsin. Sonra da gizlilik kararı veriyorsun. Burada zafiyet de, istismar da belli ama bunlar ortaya çıkmaması için alınmış bir karar. Başbakan 'Canlı bombaları tespit ettik ama eylem yapmadan nasıl tutuklayabiliriz' diyor. Twet atanları, makul şüphe diyerek insanları tutukluyorsun da ülkenin birliğine kastedenlerle ilgili mi harekete geçemiyorsun. Sen böyle zafiyet gösterip sorumlu olanları kanatların altına alırsan… İki tane bakan istifa edemedi. Hani o koltuklar hizmet yeriydi. Millete hizmet edemediniz kalkın o koltuktan. Yerlerine de yine sen atıyorsun zaten."

'KÜRT HALKINA 'SİZİN TEMSİLCİNİZ BUNLAR' DEDİLER'

Mustafa Destici, HDP'nin eşbaşkanlarının hükümete yükleniyormuş gibi yapıp milletin birliğine kastettiğini öne sürdü. HDP'yi PKK'nın uzantısı olarak gördüklerini anlatan Destici, "Onlar sahte barışçı. Barış ve demokrasi sözcüğünün içini boşalttılar. Polis ve askerlerimiz çocuklarının gözleri önünde şehit edilirken seslerini çıkarmamışlardır. Samimiyetsizlerdir. Bugün barış, kardeşlik ve demokrasiden söz etmeleri toplum nezdinde yer bulmamalı. Onları da bu hale getiren AKP iktidarıdır. Bugün Güneydoğu'da Kürt kardeşlerimiz HDP'yi destekliyorsa bunun sebebi iktidardır. Onlara 'sizin temsilciniz bunlardır' demişlerdir." dedi.

Terör ve Suriye konuları nedeniyle vatandaşların sorunlarının konuşulamadığını vurgulayan BBP Genel Başkanı, ülkenin seçim havasına giremediğini kaydetti. Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taşeronların sorunları, işsizlik, eğitim, adalet sistemindeki problemleri konuşmalıydık. Bilinçli olarak bunları konuşturmuyorlar. AKP ve HDP ülkeyi bu noktaya getirdi. İki konu konuşuluyor. Terör ve Suriye meselesi. Bu seçim de milletin sorunlarına çözüm olmayacak. Vatandaş, diğer partilere destek verirse çözüm bulamaz. Hayal kırıklığına uğrarsınız. Bugün denenmesi gereken BBP'dir. Başta yeni anayasa, demokratikleşme, adalet, sağlık ve eğitim sistemimizdir. Biz yapılan yanlışlardan vazgeçmeyi taahhüt ediyoruz. Öncelikle ahlak ve maneviyat diyen bir siyasi hareketiz. Ahlaki yozlaşma bu iktidar döneminde zirve yaptı. Biz bununla da mücadele edeceğiz. Milletin açlığına ve yoksulluğuna çare olacak projeler bizde."

"SEÇİM ÇALIŞMALARINDA ADALETSİZLİKLER VAR"

Başbakan Davutoğlu'nun muhalefet partilerinin de miting yapmaları çağrısına değinen Destici, "Bize 'siz de miting yapın' diyor. Ben Kayseri'ye girdim nereye baksam AKP'nin bilboardları, bilboardları yetmemiş her yer kapatılmış. Niye ben yapamıyorum. Bu haklara niye ben sahip değilim. Devletin bütün imkanlarını kullanıyor, her türlü finans desteğini alıyorsun. Şu anda valiliklere giden yazı örneği var. Bütün resmi araçları sivil plakayla Başbakan'ın mitingleriyle ilgili bütün hazırlıkların yapılmasıyla yazılar var. Nasıl eşit şartlarda mücadele edeceğiz. Darbe, vesayetçiler diyerek milleti 13 yıl kandırdınız. Milleti darbe yasalarıyla yönettiniz ve bununla seçimlere gidiyorsunuz. Toplum bunlara inanmamalı. Ama algı operasyonlarıyla yanlış bilgileri doğruymuş gibi topluma lanse ediyorlar. Toplumu böyle yönlendiriyorlar." diye konuştu.

Destici, sözlerini 24 Kasım'da Kayseri'de yapacakları mitinge vatandaşları davet ederek bitirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Destici: AK Parti iktidarında terör ve ekonomi düzelecek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER