Destici: Umarız bu seçim, Türkiye'nin son anti demokratik seçimi olur

Destici: Umarız bu seçim, Türkiye'nin son anti demokratik seçimi olur

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti Politika Analisti Martina Barker Cıganıkova ile Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Kasapoğlu ve Irak Türkmen Cephesi eski Genel Başkanı Sadettin Ergeç'i kabul etti.

2002'den beri Türkiye'de seçim gözleme görevi yaptıklarını belirten Cıganıkova, seçim öncesi bütün paydaşlara ulaşmaya çalıştıklarını ve tüm siyasi partileri ziyaret ettiklerini kaydetti. Çalışma sonrası üç ana metin ortaya çıkacağını belirten Cıganıkova, seçimden önce ara raporun yayınlanacağını, seçim sonrası ilk gözlemlere dayalı bir rapor ile son nihai raporun da seçimlerden yaklaşık 3 ay sonra ortaya çıkacağını ifade etti.

DESTİCİ: BU SEÇİM TÜRKİYE'NİN SON ANTİ DEMOKRATİK SEÇİMİ OLUR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 23 yıllık bir siyasi parti olduklarını ve pek çok seçime katıldıklarını söyledi. Bugün parti olarak Mecliste olmamalarının ana nedeninin seçim yasasının demokratik olmamasından kaynaklandığını dile getiren Destici, seçim yasasının demokratikleştirilmesini istedi. Bütün beklentilerinin seçmenin iradesinin sandığa yansıması, demokratik ve şeffaf olması olduğunu dile getiren BBP Genel Başkanı, mevcut yasalarla bunların pek mümkün gözükmediğini kaydetti. Destici, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin son anti demokratik seçimi olmasını diledi.

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Kasapoğlu ve Irak Türkmen Cephesi eski Genel Başkanı Sadettin Ergeç'i kabulünde de Mustafa Destici, Türkmenlerin yaşadıklarını çok iyi bildiklerini vurguladı. Gerçekten bir kuşatılmışlıkla karşı karşıya olduklarını belirten Destici, Türkmenlerin Irak'ta merkezi yönetimden yeterince ilgi görmediğini ve bölgede hedef olduklarını söyledi. BBP Genel Başkanı, son nefeslerine kadar Türkmenlerle birlikte olacaklarını sözlerine ekledi.

Irak Türkmen Cephesi eski Genel Başkanı Sadettin Ergeç de Türkiye'den herkesten yardım beklediklerini ifade etti. Bölgenin içindeki durumu dile getiren Ergeç, "Daha hassas olunması gerekir, biraz daha iç birliğin olması gerekir. Bizim içinde çok önemlidir Irak ve Suriye Türkmenleri. Bu dönemi atlatabilmek için en büyük gücümüz birliğimizdir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Destici: Umarız bu seçim, Türkiye'nin son anti demokratik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER