'Dış politikadaki yanlışlıkların faturasının kimlere çıktığını görüyoruz'

'Dış politikadaki yanlışlıkların faturasının kimlere çıktığını görüyoruz'

MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türker, "Ülkemizde uygulanan dış politikada yapılan yanlışlıkların faturasının kimlere çıktığını görmekteyiz. Çevre ülkelerle 'sıfır sorunumuz var' denmesine rağmen bakıyoruz ki sorunumuz olmayan hiçbir ülkenin kalmamış, aynı zamanda kat be kat artmış ve hatta savaşacak hale gelmişiz." dedi.

MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türker son günlerde Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılara ve Rusya ile yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yaptı. "Olaylar, gelişmeler ve yaşananlar daha doğrusu Türkmenlere yapılan soykırım bizleri üzüyor, yüreğimizi sızlatıyor." diyen Türker, şunları kaydetti: "Misak-i Milli sınırları içerisinde bulunan soydaşlarımıza zor ve sıkıntılı anlarında destek olmamız, yanlarında olup onlara yardımda bulunmamız ülkemizde yaşayan her ferdinin en büyük vazifesi olmalıdır. Bu bölgede yaşayan Suriye Türkmenleri Osmanlı tarafından hac yollarının güvenliği ve stratejik düşüncelerle buralara iskan ettirilmiştir. Bizler, şunu çok iyi bilmeliyiz ki soydaşlığımızın ötesinde Türkiye'nin güvenliği açısından da hayati önem taşıdığını bilmemiz gerekir. 21. yüzyılda Ortadoğu coğrafyasında sınırlar şiddetli ve ciddi bir şekilde sarsılmakta olduğunu cümle alem görmektedir. İşte, bölgenin stratejik öneminden dolayıdır ki Türkmen bölgesi Esat ve Rus güçlerinin saldırılarına maruz kalmaktadır.

Irak hükümeti ve Rusların asıl arzuları; hakimiyet alanlarının genişletilerek Türkmenleri bertaraf ederek rejimi destekleyen insanları bu bölgelere yerleştirip nüfus olarak yoğunluk sağlamak istediklerini görmekteyiz. Bunlar, IŞİD var bahanesi ile IŞİD olmayan bu Türkmen bölgesine saldırmaktan, bombalamaktan ve insan öldürmekten geri durmuyorlar."

Hükümet yetkililerinin, acil olarak buradaki Türkmen saldırılarına 'dur'demesinin ve devletin imkanları ile daha etkin bir mücadele etmesinin daha uygun olduğunu savunan Türker, şu ifadeleri kullandı: "Dış politikaların daha etkili bir mücadele içerisinde olup uygulanan politikaları tekrar gözden geçirmesi gerekir. Yoksa akla gelmez mi ki bu olaylardan prim yapıyor, siyasi kazanç mı sağlıyor diye? Dünyanın her yerinde özellikle Ortadoğu'da, Irak'ta, Suriye'de Türkmen soykırımı işini planlı olarak yürüten bilinen güçler Türkmenlere nefes bile aldırmadıkları, ölüm yağdırdıklarını görmekteyiz. Suriye'deki Türkmen bölgeleri, bizim için Hatay veya İskenderun'dan hiçbir farkı yoktur.
Yaşanan bu olay ve gelişmeleri yakinen sabırla ve kaygı içinde takip ediyoruz. Nerede bir soydaşımız varsa onunlayız; birlikte üzülür, birlikte seviniriz. Ülkemizde yetkili olanların acilen gerekli olan tedbirleri almak zorundadırlar. Aksi takdirde millete hesap vermekte zorluk çekerler, bu böyle bilinsin.

Yetkilileri uyarıyoruz. Ne gerekiyorsa yapılsın. Yoksa tarih, Türk milleti affetmez. Bize güç veren, cesaretimizi artıran kuvvet; iman ve itikadımızdır. Yüce Mevlam bizimle birliktedir. Türkmen soydaşlarımıza muhabbetlerimizi ve selamlarımızı gönderip, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve yaralılara Yüce Allah'tan acil şifalar diliyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Dış politikadaki yanlışlıkların faturasının kimlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER