Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yarın Gürcistan'a geliyor


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak amacıyla yarın Gürcistan'a geliyor. Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze'nin resmi davetlisi olarak Tiflis'e gelecek olan Çavuşoğlu, mevkidaşı ile ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Konuya ilişkin Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Çavuşoğlu'nun temasları çerçevesinde Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Başbakan Giorgi Kvirikashvili ve Parlamento Başkanı David Usupashvili tarafından kabul edilecek.
Çavuşoğlu, söz konusu temaslar sonrasında Cuma günü başkent Tiflis'te başlayacak Türkiye–Azerbaycan–Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'na katılacak.

Beşincisi gerçekleştirilen bu yıl ki toplantıda, üç ülkeyi ilgilendiren konularda bölgesel işbirliğinin daha da geliştirilmesi imkânları üzerinde görüş alışverişinde bulunulması, önceki yıllarda gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararların gözden geçirilmesi ve ileriye dönük işbirliği imkânlarının ele alınması bekleniyor. Ayrıca söz konusu üçlü toplantının gündeminde ikili ve bölgesel konuların da daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi, ortak işbirliğinin geliştirilmesi, birlikteliğin bölgesel istikrarın ve güvenliğin sağlanmasına katkıları gibi konuların ele alınacağı bildirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yarın Gürcistan'a geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER