Diyarbakır Baro Başkan Vekili Özmen: Elçi hep mazlumun yanında oldu


Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen, dün öldürülen Tahir Elçi'nin her zaman mazlumun yanında yer aldığını, hukuk ve özgürlük düşmanlarını rahatsız ettiğini vurguladı. Özmen, "Hep insan haklarınız yanında oldu. Bu uğurda cezaevinde bile yattı. Ve alçakça bir saldırıyla katledildi." dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesi, Koşuyola Parkı'na getirildi. Cenazenin konulduğu İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin yazılı olduğu olduğu anıtın önüne bir tören yapıldı. Burada bir konuşma yapan Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen, büyük bir kayıp yaşadıklarının altını çizdi.

SANIK YAPTILAR YETMEDİ, ŞİMDİ DE MAKTUL YAPTILAR

Tahir Elçi'nin bütün insanlar için gurur ve onur vesilesi olduğunu söyleyen Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her zaman mazlumun yanında yer almış, hukuk ve özgürlük düşmanlarını rahatsız etmiştir. Hep insan haklarının yanında oldu. Bu uğurda cezaevinde bile yattı. Ve alçakça bir saldırıyla katledildi. Bu saldırının faillerini tanıyoruz. Failler, 90'lı yıllardan beri Kürt aydınlarını, politikacılarını ortadan kaldıran, onları koruyanlar, yargı önünde hesap vermelerini engelleyendir. Başkanımız insanlık düşmanı bu karanlık yapılar tarafından katledilmiştir. Bir televizyondaki konuşmasından sonra siyasi linçe maruz kaldı. Buna karşı 'Ben sizin JİTEM'ci ağababalarınıza boyun eğmedim' demişti. Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili raporları hazırlayarak hukuksuzluğu dünya kamuoyuna duyurması suikastın sebebidir. Sanık yaptılar yetmedi, şimdi de maktul yaptılar. Bu işin takipçisi olacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır Baro Başkan Vekili Özmen: Elçi hep mazlumun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER