Dolardaki hızlı yükselişle ilgili çarpıcı tespit

Serbest piyasa uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'na yönelik baskı içerikli açıklamaların doların hızlı yükselişine sebep olduğunu ifade etti.

Dolardaki hızlı yükselişle ilgili çarpıcı tespit

Piyasaların çok stres ve sıkıntılı bir hafta geçirdiğini belirten serbest piyasa uzmanı İslam Memiş, yükselen dolara karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. 

PİYASALAR HÜKÜMET VE MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA BEKLİYOR"
Şubat ayı enflasyon rakamları, ABD'deki ekonomik veriler ve Dolar - Euro paritesinin sert düşüşünün doların yükselmesinde etken olduğunu söyleyen İslam Memiş, önü alınamayan hızlı yükselişin sebebin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı arasında yaşanan kriz olduğunu ifade etti. Memiş, "Para piyasaları Merkez Bankası'ndan döviz satım ihalesi beklemiyor. Piyasalar hükümet kanadıyla Merkez Bankası'nın çıkıp 'Herşey kontrol altında, faiz indirimi ve faiz yükseltmesi konusundaki kararlarımız iki tarafında gönlü müsterih olarak yapılıyor' şeklinde açıklama yapmalarını ve piyasayı ikna etmelerini bekliyor. Bu yapılmadıkça piyasaların tansiyonu malesef düşecek gibi değil" dedi.

Doların hızlı yükselişi karşısında vatandaşın tedirgin olduğunu belirten serbest piyasa uzmanı İslam Memiş, elinde döviz ve altın bulunduranlara önemli tavsiyelerde bulundu.

İslam Memiş şöyle konuştu:    

"Bu gibi olağandışı sert yükselişlerde elinde döviz bulunduranlar kesinlikle pozisyonunu hiç bozmasın. Döviz kurunda tansiyonun düştüğü ortamlar 2,40 TL - 2,45 TL bandıdır.  Döviz almayı düşünenlere buralara kadar beklemelerini kesinlikle tavsiye ederim. Yine vatandaşlarımız dolarda olduğu gibi altın alımından da şimdilik uzak dursunlar."



<< Önceki Haber Dolardaki hızlı yükselişle ilgili çarpıcı tespit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER