Down Sendromlu Ali Uçar, İstanbul Büyükşehir Belediye'de


Spor Toto Basketbol Ligi'nde üst üste 3 galibiyet alarak çıkışa geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesspor, Down Sendromlu Ali Uçar'ı Basketbol Takımı kadrosuna katarak sembolik bir transfere imza attırdı.

Down Sendromlular Haftası münasebetiyle imza attırılan Ali Uçar, hafta sonu oynanacak olan Medicalpark Trabzonspor maçında sahada olacak. Cebeci Spor Kompleksi'nde bulunan kulüp binasında Başkan Bahattin Ulusan'ın da katılımıyla düzenlenen imza töreninde Down Sendromlu Ali Uçar kendisini turuncu lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Uçar, Dünya Down Sendromlu Farkındalık Haftası'nda Medicalparak Trabzonspor ile 19 Mart'ta oynanacak Spor Toto Basketbol Ligi karşılaşmasında takım kadrosunda yer alacak. Maçın başlama atışını yapacak olan Ali Uçar ayrıca diğer 12 down sendromlu basketbolcu arkadaşlarıyla beraber müsabakanın devre arasında 5 dakikalık bir gösteri karşılaşması da yapacak.

MEDİCALPARK TRABZONSPOR MAÇINDA SAHAYA ÇIKACAK

Törende konuşan Başkan Bahattin Ulusan, "Dünyanın en büyük spor kulübü olarak, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü münasebetiyle tesislerimizde eğitim gören Down Sendromlu Ali Uçar'ı Basketbol A Takımımıza dahil ettik. Kadromuzda bulunan yıldız oyuncularımızdan daha değerli bir transfere imza attık. İnşallah yeni transferimiz ile zorlu Medicalparak Trabzonspor mücadelesinden galip ayrılacağız. Kendisi 19 Mart'ta Medicalpark Trabzonspor ile saat 17.00'de Cebeci Spor Kompleksi'nde oynayacağımız müsabakada takımımızın kadrosunda yer alarak sahaya çıkacak." dedi.

Başkan Ulusan, sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenleyecekleri bu etkinlikte tüm sporseverleri aralarında görmek istediklerini, müsabakada yer alacak Down Sendromlu sporcularına verecekleri destekten mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Basketbol takımının son transferi olan Ali Uçar ise yaptığı açıklamada, Spor Toto Basketbol Ligi'nde Medicalparak Trabzonspor maçında turuncu lacivertli formayı giyerek bu ligde resmi maçta forma giyen Down Sendromlu sporcu olacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Down Sendromlu Ali Uçar, İstanbul Büyükşehir Belediye'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER