DSP'li Çakmak: Fevzi Paşa'da vatandaşlar gün boyu su kesintisi sıkıntısı yaşıyor


Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Manavgat Kanalizasyon ve İçme Suyu Yapım İşi Projesi kapsamında yürütülen çalışmada esnaf ve vatandaşların mağdur edilmemesini istedi. Çakmak, "Çalışmalar uzun sürüyor. Gün boyu su kesintileri oluyor. Vatandaşlar ve esnaf daha fazla mağdur olmadan çalışmalar kısa sürede tamamlanmalı. Mahalle sakinleri gün boyu içme suyu sıkıntısı çekiyor." dedi.

DSP İlçe Başkanı Çakmak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği(AB) Yatırımlar Daire Başkanlığı'nın birlikte yürüttüğü ve çalışmaları ASAT kontrolünde yapılan Manavgat Kanalizasyon ve İçme Suyu Yapım İşi Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili esnaf ve hane sakinlerinin başta su kesilmesi ve uzun süredir açılan çukur ve yarıkların doldurulmaması nedeni ile mağduriyet yaşadığını belirtti. Çakmak, "Fevzipaşa Caddesi'nde bir ay önce başlayan çalışma halen açılan çukurlar kapatılmadı. Esnaf ve bölgede oturan esnaf zor durumda. Sonuçta kışın bölgemize gelen turistler Fevzipaşa Caddesi'ne uğrayarak dükkanlardan alış veriş yapıyor. Çalışmalar çok ekiple yapılarak kısa sürede bitirilmeli. Yılbaşı öncesi turistlerin alışveriş yapabileceği dükkanların önü adeta köstebek yuvası gibi." diye tepki gösterdi.

ASAT kontrolünde yüklenici firma tarafından yapılan çalışmalar öncesi esnafın ve çalışma yapılacak bölgedeki vatandaşların bilgilendirilmediğini ileri süren Çakmak, "Bir evde yemek hazırlığı yapılırken bir anda çeşmenin suyu kesiliyor. Çalışma yapılırken bölgenin turizm bölgesi olduğu hiçbir zaman akıldan çıkarılmamalı." ifadesinde bulundu.

1 Aralık 2014 yılından başlayan AB hibe destekli projenin 3 Haziran 2016 tarihinde sona ereceği kaydedildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bölgede yapılan tüm çalışmaların ASAT tarafından yapıldığını söyledi. 5216 Sayılı Kanun gereğince çalışma yapılan alanda tüm sorumluğun ASAT'ta olduğunu belirten Sözen, çalışma yapılan alana gerekli uyarı levhalarını bırakarak vatandaşları çalışma yapılan alanda hangi kurumun çalışma yaptığını bilgilendirdiklerini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakmak: Fevzi Paşa'da vatandaşlar gün boyu su... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER