'Düğmeye yeniden basıldı'

Samanyoluhaber.com yazarı irfan Sönmez, Hizmet hareketine yönelik yapılan cadı avıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

'Düğmeye yeniden basıldı'

İrfan Sönmez'in yazısı: 

28 Şubat'ta darbeci Generallerden birine ithaf edilen bir söz vardı. irtica tehdidini(!?) anlatırken aşağı yukarı şunları söylemişti. "Bizim için asıl tehlike sakal uzatan,çarşaf giyen Müslüman tipi değil,asıl tehlike her gün traş olan takım elbisesini giyen, kravatını takan,dil bilen,okumuş,mürekkep yalamış olan tiplerdir.

Çarşaf giyen,sakal uzatan Müslüman tipi niçin tehdit değildi. Çünkü günümüz dünyasında bu şekil bir kisve ile toplumsallaşma,kitleleşme imkanı yok.Bu giyim tarzını öne çıkaran bir İslami sunumun marjinal kalacağını biliyorlardı,onun için tehdit değildi.

Halbuki, dil bilen,iyi giyinen,dünyayı tanıyan ama ibadetlerini de yapan Müslüman tipinin günümüz dünyasında ciddi bir karşılığı var. Üstelik bu Müslüman tipi nefis terbiyesi kadar toplum terbiyesine de büyük önem veriyor. Yani, 28 şubat okuyan,İslam'ı iyi temsil eden, toplumu dönüştürme planları olan Müslüman tipini irtica adı altında en büyük tehdit olarak görmüştü. Süreç boyunca  sistem için tehdit olarak görülen bu Müslüman tipi hedefe alındı. Katsayı rezaleti ile aydın Müslüman tipinin önü kesilmeye çalışıldı.Yurt dışına doktora yapmaya giden öğrenciler arasında dindar olduğu düşünülenler ayıklanarak geri çağrıldı. Ancak toplumsal tepkiler bu operasyonun sonuna kadar götürülmesine müsaade etmedi. Operasyon yarım kaldı.

<< Önceki Haber 'Düğmeye yeniden basıldı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER