Dünya mermercileri Bursa'daki fuarda buluşacak


Tüyap Fuarcılık ile Maden Mermer Sanayici ve İş adamları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği; 25-28 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bursa Blok Mermer Fuarı, Hindistan'dan İtalya'ya, Çin'den Cezayir'e dünya mermer sektörünün en önemli 350 markasını Bursa'ya getirecek. Fuarın katılımcıları arasında; Türkiye mermer sektöründe söz sahibi 150 firma ile uluslararası iş makinaları markaları ve lojistik, depolama şirketleri de yer alıyor.

2014 yılında mermer ve doğal taş ihracatından yaklaşık 2,5 milyar dolar gelir elde eden Türkiye, son yıllarda yaptığı sanayi ve teknolojik alt yapı yatırımlarıyla ihracat gelirinin yarısını işlenmiş, plaka mermer ürünlerinden elde etmeye başladı. Aynı zamanda dünya mermer rezervinin en büyük hacmi de ülkemizde bulunuyor. Hedef ise mermer ve doğal taş ihracatında yıllık 5 milyar dolar döviz geliri. Blok mermerin plakalar halinde kesilmesiyle, işlenmiş mermer üretiminde ciddi bir büyüme sağlandığını anlatan Maden Mermer Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu, "Elbette işlenmiş mermerde, ihracat gelirinin yüzde 80'ine ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple uluslararası blok mermer fuarı, sektörümüz için son derece önemli. Dünyanın ilk blok mermer fuarına; Hindistan, Çin, Cezayir, Mısır, İran, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerden 350 dolayında ticaret temsilcisi, marka satın alıcıları katılacak. 3 gün boyunca dünyayı Bursa'da ağırlayacağız." dedi.

Fuarın hazırlıklarının 1 yıldır sürdüğünü ifade eden Madsiad Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Yüce, 7 ayrı salonda, 40 bin metrekarelik kapalı alanda ilk kez böyle fuarın gerçekleştirildiğini, mermer sektöründe en etkin 150 firmanın fuarda yer alacağını anlattı. Yüce, "Marmara Adası, Trakya, Marmara Bölgesi başta olmak üzere, Ege Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinde 650 ayrı renk, desen ve kalitede mermer rezervimiz var. Bursa, Sivas, Isparta, Denizli, Bilecik gibi, mermeri dünyada markalaşmış kentler fuara yoğun bir katılım gösteriyor. Bu fuar aynı zamanda Bursa'nın da markalaşmasını sağlayacak. Özellikle ilerleyen yıllarda kent turizmine ciddi değer oluşturacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği Bursa Blok Mermer Fuarı'na dünyanın en büyük iş makinaları markalarıyla, lojistik şirketleri de en yeni teknolojileri ve hizmetleriyle katılacak.

Türkiye'de 2 bin 100 civarında ocağın faaliyet halinde olduğunu belirten Madsiad Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu, bin 500'ün üzerinde fabrika ile 7 bin 500 civarında atölyenin, döviz girdisinde önemli bir değer ürettiğini anlattı. Efendioğlu, "Zaman zaman dediğimiz gibi, mermer ihracat geliri, dövize endeksli ara ve yan ürün olmadan elde edilen yüzde 100 milli bir gelir türü. Bu fuar da markalaştıkça, ticaret ağlarımızı daha güçlü kılacak." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Dünya mermercileri Bursa'daki fuarda buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER