Dünya Paten Federasyonu Başkanı Pour: Adana'yı patenin merkezi yapacağız


Dünya Paten Federasyonu Başkanı Arash Salman Pour, hava koşulları ve genç nüfusun yoğun olduğu Adana'yı patenin merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Pour, çevirmeni ve asistanı Suna Barak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ı makamında ziyaret ederek, Adana'da düşündükleri tesis konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Dünya Paten Federasyonu'nun genel merkezinin ABD'nin San Francisco Kenti'nde bulunduğunu, patenin asırlardır hem spor, hem eğlence olarak ABD, Çin, Rusya, Ortadoğu ülkeleri, Dubai ve Melezya'da her yaş grubunun ilgisini gördüğünü ve yoğun kullanıldığını kaydetti.

"Paten aile sporudur." diyen Pour, uluslararası birçok turnuvada tüm ülkeler bulunmasına rağmen, potansiyeli yüksek olan Türkiye'den kimsenin katılmayışına üzüldüğünü ifade etti. Pour, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Tüm ülkelerde, kentlerde, hatta köylerde bile patenin sevilmesi, yaygınlaşması için çalışmalar başlattık. Türkiye'de paten federasyonu olmayışı büyük eksiklik. Bunun için Türkiye'deyim. Yaptığım araştırmalarda patene en uygun kentin Adana olduğunu gözlemledim. Türkiye'nin beşinci büyük kenti, hava koşulları ve genç nüfusun yoğun olduğu Adana'yı patenin merkezi yapmayı hedefliyoruz. 7-8 dönüm arazi üzerine tribünlü, konaklamalı kapsamlı paten tesisleri yaparak turizme kazandıracağız. Okul, kulüp, üniversite, aile işbirliğiyle patende patlama yaşanacağına inanıyorum. Ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları öncesinde patenin olimpik spor olması için girişimlerde bulunacağız."

ATAŞBAK: ŞEHRİMİZE YARARLI PROJESİYİ DESTEKLERİZ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak da Pour'un Adana'ya yatırım yapmayı düşünmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ataşbak, "Kentte gençliğe yararlı her projeyi destekleriz." dedi.

Adana'da sporcu, kulüp, tesis, hakem ve antrenör sayısının sürekli arttığını ve milli takımlara tüm branşlardan sporcular gönderdiklerini ifade eden Ataşbak, gençlerin ilgi gösterdiği patenin yaygınlaşması için gerekli katkıyı vereceğini anlattı.

İl Spor Müdürü Ataşbak, Dünya Başkanı Pour'a bazı spor tesislerini gezdirerek bilgi verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Paten Federasyonu Başkanı Pour: Adana'yı patenin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER