Tuğrul Türkeş'ten garip açıklama

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili olarak ''Olayda ihmal var mı? Şu anda bu çok yönlü olarak araştırılıyor ama orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması bir zafiyet değildir.'' dedi.

Tuğrul Türkeş'ten garip açıklama

AA Editör Masası'na konuk olan Türkeş, zafiyet iddialarına ilişkin olarak, "Orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması bir zafiyet değildir." dedi.

"Orada tedbir alınmaması zafiyet değildir"

Türkeş, olayda ihmal olup olmadığının çok yönlü araştırıldığını aktararak, "Orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması bir zafiyet değildir. Orada miting yapılacak alandan 2-3 kilometre uzakta, insanlar otobüslerden, trenden, kitle taşıma araçlarından inip meydana doğru hareket ediyorlar. Orada, gardan gelip, başka işleri için şehre giden insanlar da var, başka maksatlarla gelip geçenler de var" dedi.

Devletin, miting alanına giriş ve çıkışları kontrol edebileceğini kaydeden Türkeş, şöyle devam etti: "Son 1-2 günlük televizyonlardaki konuşmalara bakıyorum, 'Orada güvenlik güçleri yoktu' diye ısrarla, altını çizerek bazıları söylüyor. Peki güvenlik güçleri olsaydı o zaman da 'burada, bu güvenlik güçlerinin işi ne?' diye tepki olacaktı, belki de ondan itiş, kakış olacaktı. Tren garının karşısındaki alan hem serbest trafiğin aktığı hem de miting alanına giriş yapacak grupların toparlanıp, yürüyüşe geçtikleri bir alan. Ama bütün bunlara rağmen tabii ki konu çok yönlü olarak araştırılıyor."
             
"Bu seçim hükümetini itham etmeye kalkmak cehaletle eş değer olur"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dağlıca olayında olduğu gibi Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşerek bilgi alışverişinde bulunduğunu anımsatan Türkeş, bunun önemli olduğunu, Anamuhalefet partisinin böyle bir tutum içine girmesini doğru bulduğunu kaydetti. Türkeş, şunları ifade etti:
"Şu anda bir siyasi iktidar bile denemez, bir seçim hükümetiyiz biz, bir kere aymazlık orada. Bu seçim hükümetidir, bu seçim hükümetini itham etmeye kalkmak, cehaletle eşdeğer olur. Yani kendileri girmeyerek bu seçim hükümetine sorumluluktan kaçtılar. Şimdi sorumluluğu üstlenenlere, 'sen niye sorumlu olarak orada oturuyorsun?' demek de aymazlıktan başka bir şey değil."

"Çözüm Süreci'nin kesilmesi kimin işine yarar, kim kaybediyor?" sorusu üzerine, Türkeş, "Burada belki iyi niyetle belki bir varsayım üzerinden bir çalışma yapılmaya kalkılmıştır. Fakat bu dönemi terör örgütü ve onun yandaşları, silahlanmak, hazırlık görmek ve yeni bir çatışmanın zeminini hazırlamak için maalesef suistimal etmişlerdir. Bu günkü çatışmaların temelinde de bu var" cevabını verdi.
<< Önceki Haber Tuğrul Türkeş'ten garip açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER