Ankara'daki bombalı terör katliamına İzmir'de tepki yürüyüşü


Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısına tepkiler çığ gibi. Katliamı protesto etmek için İzmir'de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının şubeleri, yaptıkları ortak toplantı sonunda eylem kararı açıkladı. Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grup içinde belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri de bulunuyor. Konak Belediyesi binasına, "Yastayız, barış kazanacak" yazılı dev bir siyah pankart asıldı.

DİSK, TMMOB, KESK, Türk Tabipler Birliği, HDP il yönetimi, CHP İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, yöneticileri ve binlerce İzmirli meydanda biraraya geldi. Yürüyüşün en önündeki vatandaşlar, "Katili biliyoruz, inadına barış istiyoruz" yazılı bir pankart taşıdı. Grup, Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Zaman zaman, "Faşizme karşı omuz omuza", "AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

'KENDİ GÜVENLİĞİMİZİ KENDİMİZ SAĞLAYACAĞIZ'

Kortej önünde bir açıklama yapan DİSK Ege Temsilcisi Memiş Sarı, "Biz bundan sonra devletin güvenlik güçlerine güvenmiyoruz. Kendi önlemlerimizi kendimiz alacağız. Gördüğünüz gibi görevli arkadaşlarımız, kol kola girerek zincir oluşturuyor. Bütün gruplar, kendi içlerinde güvenliği sağlıyor. Tanımadığımız bir insan görürsek üst araması yapıyoruz. Eğer MİT binasına 2 kilometre mesafede yüzlerce insanımız katlediliyorsa bundan sonra kendi güvenliğimiz kendimiz sağlayacağız." dedi.

Öte yandan belediye otobüsü şoförleri de kanlı saldırı için sabah saatlerinde yas tuttu. Saat 06.00-08.00 arası iş bırakan şoförler, siyah kıyafetlerle mesaiye başladı. Kamu kurumları, hastane çalışanları ve avukatlar da grev kararı süresince iş bırakacak.

BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE ANMA

Protesto yürüyüşünden önce, katliamda hayatını kaybedenler ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde anıldı. Terör saldırısının yaşandığı 10.04 saatinde belediye binası önünde toplanan yüzlerce emekçiye Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri de destek verdi. İzmirliler, belediye sarayı önüne karanfiller koyarak terörü kınadı.

KOCAOĞLU: TERÖRÜN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ

Belediye personeline seslenen Başkan Kocaoğlu, bombalı terör saldırısında yaşamını yitirenleri anarak, terörü kınadı ve emekçilere destek mesajı verdi. Atatürk'ün, "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü hatırlatan Kocaoğlu, "Gelinen noktada görüyoruz ki dış politika iflas etmiş durumdadır. Tüm dünya bunu gördü ama ceremesini biz çekiyoruz. Ülkemizde terör katliamları yaşanıyor. Ülkemizin iktidar, kişisel menfaatler ve çıkar uğruna bu hale geldiği hepimizin malumu. Biz bunlara alet mi olacağız? Terörün karşısında dimdik duracağız. Demokratik yollarla hakkımızı aramaktan başka çare yok. Protesto edeceğiz ama provokasyona gelmeyeceğiz. Tepkimizi demokratik yollarla dile getireceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız. Yok olan birlik ve beraberliğin tesis edilmesi görevi bize kalmıştır." dedi.

KONAK BELEDİYESİ'NE DEV PANKART

Katliamdan sonra Konak Belediyesi binasına, "Yastayız, barış kazanacak" yazılı dev bir siyah pankart asıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da işçilerle birlikte Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. İlan edilen üç günlük yasa da vurgu yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki bombalı terör katliamına İzmir'de tepki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER