28 Türk TIR şoförü rehin alındı

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), İskenderun Limanı'ndan Musul'ın Geyara Termik Santrali'ne mazot taşıyan 28 Türk TIR şoförünü rehin aldı.

28 Türk TIR şoförü rehin alındı

Irak'ın Musul kentinde Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şoförün IŞİD tarafından rehin alındığı belirtildi.
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi. Irak'ta bulunan ve arkadaşları rehin alınan Hüsnü Akbaş ise, dün gece konvoy halinde giden 28 TIR şoförü ile sabah konuştuğunu ve şoförlerin rehin alındıklarını söyledikten sonra bir daha kendileriyle temasın kesildiğini söyledi. İskenderun Limanı'ndan Irak'ın Musul kentine bağlı Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot taşıyan 28 Türk şoförü, dün gece Mahmur üzerinden konvoy halinde ilçeye hareket etti. Sabah saatlerinde arkadaşlarını arayan şoförler IŞİD militanları tarafından tankerlerine el konulduğunu ve santralin ele geçirildiğini ve kendilerinin de rehin alındıklarını söyledi. Şoförlerin arkadaşı olan ve kendisi Mahmur'da kalan Hüsnü Akbaş, uzun süredir İskenderun'dan Musul'a tankerlerle mazot taşıdıklarını belirterek, "Dün akşam 28 arkadaşımız tankerleri ile konvoy halinde Mahmur üzerinden Geyara'daki termik santrale mazot götürmek için hareket etti. Sabah saatlerinde görüştüğümüz bir arkadaşımız IŞİD militanlarının termik santrali ele geçirdiğini ve tankerlerine el koyarak kendilerini de rehin aldıklarını söyledi ve telefon kapandı. Sonra bütün aramalarımıza rağmen kendilerine ulaşamadık" dedi.HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, rehin alınma nedeniyle bazı şoförlerin kendisini de arayarak durumdan haberdar ettiğini ve kendisinin de Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu söyledi.

BİNLERCE KİŞİ DUHOK VE ERBİL'E KAÇIYOR

Musul'da Irak ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, binlerce Musullunun Irak Kürt yönetimi idaresinde bulunan Duhok ve Erbil'e kaçtıkları belirtildi. Edinilen bilgiye göre, IŞİD, Musul’un Tennak, Yermuk, 17 Temuz ve Risale mahallelerinde kontrolü ele geçirdiği ve mahallelerde oturanlara anons yaparak evlerini terk etmelerini istediği belirtildi
MUSUL'DA KONTROLÜ ELE GEÇİRİYORLAR Irak'ta, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Musul havaalanı ile kentteki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiği belirtildi.
IŞİD militanları, Musul havaalanı ile kentin bazı bölgelerinin kontrolünü ele geçirdi. IŞİD'in eline geçen yerler arasında kentin güneyindeki et-Tayaran Mahallesi'nde bulunan Nineva operasyon binası, valilik ile polis müdürlüğü binasının da yer aldığı kaydedildi.

Güvenlik kaynakları, kontrolü IŞİD'in eline geçen bölgede yaşayan hükümet yetkililerinin, kentte uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen aileleriyle kaçmaya başladığını ifade etti.

IŞİD militanlarının, kentin tamamının kontrolünü ele geçirmek için güvenlik güçleriyle çatışmayı sürdürdüğü belirtildi.

BAZI TELEVİZYON KANALLARININ YAYINI DURDU
Öte yandan, Musul'un IŞİD'in kontrolüne geçen bölgesinde yayın yapan Sema ve Nineva el-Gad televizyon kanallarının yayını durdu.

IŞİD militanları cumartesi günü Enbar Üniversitesi'ne saldırarak, bazı güvenlik görevlilerini öldürmüş, aralarında öğretim üyeleri ile öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin almıştı. Örgüt üyelerinin bir süre sonra rehin tuttuğu bin 300 öğrenciyi serbest bıraktığı duyurulmuştu.
<< Önceki Haber 28 Türk TIR şoförü rehin alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER