Ruhani'ye sorulan soru Erdoğan'ın suratını astı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye sorulan soru Erdoğan'ın suratının asılmasına neden oldu, fakat Başbakan'lık salonunda alkış koptu.

Esed'i tebrik eden Ruhani'yi alkışladılar

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye sorulan "Esed'i tebrik ettiniz mi?" sorusu Erdoğan'ın suratının asılmasına neden oldu. Ruhani'nin söz konusu soru üzerine Esed'i tebrik ettiğini söylemesinin ardından Başbakanlık binasında alkış koptu.

18 yıl sonra bir İran Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geldi. Önce Cumhurbaşkanı sonra da Başbakan Erdoğan ile görüştü.Akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Başbakanlık Binasında görüşme sonrası ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Ruhani'ye Suriye'deki seçimleri kazanan Esed'i tebrik edip etmediği soruldu. İran Cumhurbaşkanı, Esed'e seçim zaferi nedeniyle tebrik mesajı gönderdiğini söyledi. Ruhani'nin bu sözleri sonrası Başbakanlık Binasında bir alkış koptu.

Ruhani'nin "Esed'i tebrik ettim" sözleri ilginç bir durumu da ortaya çıkardı. Zira Esed'in dün 50 kişiyi daha katlettiği haberlerinin geldiği esnada, Esed'e demediğini bırakmayan Başbakan Erdoğan'ın yanında İran Cumhurbaşkanı Esed'i tebrik etti. 

Bilindiği üzere Esed 3 yıldan fazla bir zamandır Suriye'de kendisine muhalif olanları katletmeye devam ediyor. Bu süre içinde 150 binden fazla Suriyeli katledildi. 1 milyon civarında Suriye vatandaşı, Esed'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığındı. Bunların bir kısmı, çadırkentlerde, büyük bir çoğunluğu da büyükşehirlere dağıldı. Kimileri sokaklarda yaşarken, kadınlar da fuhuş tuzağı ile karşı karşıya.


<< Önceki Haber Ruhani'ye sorulan soru Erdoğan'ın suratını astı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER