ABD havadan bombaladı, İŞİD'in topu Kobani'ye ulaştı

ABD tarafından vurulan IŞİD hedefleri Akçakale'den görüldü. Bombalama görüntüleri internette yayınlandı.

İşte ABD tarafından vurulan IŞİD hedefleri!

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından IŞİD mevzileri havadan bombalandı. Vurulan hedeflerden çıkan ateş Akçakale ilçesinden çıplak gözle izlenebildi.

Gece saat 01.20 ve 01.40 arasında Suriye topraklarında mevzilenen IŞID hedeflerine birçok bomba atıldı. Şanlıurfa'nın sınır bölgesinde bulunan Akçakale ilçesinde, bomba seslerini duyan vatandaşlar ve Suriyeliler sokağa çıktı. Koalisyon güçleri tarafından bombalanan IŞİD hedeflerinden çıkan ateş ilçeden çıplak gözle görülebildi.

ABD'nin yaptığı operasyonun görüntüleri internet üzerinden paylaşıldı. Videoda, hedef alınan noktaların havadan nokta atışıyla bombalandığı görülüyor.

IŞİD'İN TOP ATIŞLARI KOBANİ MERKEZE ULAŞTI: 1 ÖLÜ, 8 YARALI

Uzun menzilli top atışları yapan IŞİD, bugün ilk defa Suriye'nin Kobani ilçe merkezinde bir noktayı vurdu. Atılan 3 toptan biri sivillerin arasına düştü. Olayda bir kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Yaralılar Şanlıurfa’da tedavi altına alındı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin tam karşısında bulunun Kobani’ye 3 koldan saldıran IŞİD, uzun menzilli top atışında bulundu. Akşam saatlerinde atılan 3 toptan biri sivillerin yaşadığı bir mahalleye isabet etti. Kobani Halk Meclisi Başkanı Amed Şeğo, saldırıda bir kişinin öldüğünü, 8 kişinin de yaralandığını söyledi. IŞİD’in gün içinde ilerlemesinin olmadığını dile getiren Şeğo, yapılan top saldırılarının 10 kilometre uzaktan olduğunu ifade etti.

HAVA BOMBARDIMANINDA KOBANİ SINIRINDA 2 NOKTA VURULDU

Meclis Başkanı Amed Şeğo, IŞİD noktalarına yapılan hava saldırıları ile ilgili de sadece iki noktanın vurulduğunu söyledi. Bombardımanın henüz kendileri için ciddi bir avantaj sağlamadığını aktaran Şeğo, şu ifadelere yer verdi: “IŞİD’in saldırıları devam ediyor. Ama düne göre bir ilerlemeleri söz konusu değil. Ama uzaktan toplarla saldırıyor. Hava bombardımanında sadece iki noktayı vurdukları yönünde bilgi aldık.” dedi.

CİHAN

<< Önceki Haber ABD havadan bombaladı, İŞİD'in topu Kobani'ye ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER