9 polise tahliye eden mahkeme hukuk dersi verdi

İzmir'de 9 polisin tahliyesine karar veren mahkeme soruşturma dosyasında somut delillerin bulunmadığının altını çizdi.

9 polise tahliye eden mahkeme hukuk dersi verdi

As­ke­ri ca­sus­luk ve li­man­da­ki rüş­vet ope­ras­yo­nu­nu yü­rü­ten is­tih­ba­rat şu­be mü­dür­lü­ğün­de gö­rev­li 32 po­lis 19 Ağus­tos ta­ri­hin­de dü­zen­le­nen ope­ras­yon­la gö­zal­tı­na alın­dı. Po­lis­ler­den 11’i tu­tuk­la­nır­ken, 21’i tu­tuk­suz yar­gı­lan­mak üze­re ser­best bı­ra­kıl­dı. 
 
Tu­tuk­lu po­lis­le­rin yar­gı­la­na­ca­ğı İz­mir 9. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si ten­sip­le tah­li­ye de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lun­muş ve kaç­ma ih­ti­ma­li­ni göz önü­ne ala­rak tüm tu­tuk­lu sa­nık­la­rın tu­tuk­lu­luk ha­li­nin de­va­mı­na ka­rar ver­miş­ti. Tu­tuk­lu po­lis­le­rin avu­kat­la­rı­nın yap­tı­ğı iti­ra­zı de­ğer­len­di­ren İz­mir 10. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si ise tu­tuk­lu po­lis­le­rin 9’u­nun tah­li­ye­si­ne ka­rar ve­rir­ken, 2’si di­lek­çe­le­ri ye­tiş­me­di­ği için tah­li­ye edil­me­di.

‘HU­KU­Kİ  GA­RA­BET’

İz­mir 10. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’nin tah­li­ye ge­rek­çe­si ise or­ta­ya çık­tı. Mah­ke­me, “ör­güt suç­la­ma­sı­nın dos­ya­sın­da­ki bağ­la­yı­cı tek bel­ge olan id­di­ana­me­si da­hi­lin­de de­lil ve da­ya­nak­la­rın gös­te­ril­me­me­si­” ola­rak baş­ladığı kararında, “delil ve dayanakları gösterilmeden düzenlenen örgüt suçlamasının atfı ile yönetici sanıklar hakkında TCK 220/5 atfı ile eylemlerinin 31’er kez uygulanması gerektiğine ilişen hukuki garabete” ifadesini kullandı.
 
Polislerin yaptığı tüm dinlemelerin dosya kapsamında imha edildiğinin görülmesine ve sanıklar tarafından bu dinlemelerin depolandığına dair somut delil elde edilmemiş olmasına rağmen sanıkların şantaj suçunu amaçlayarak bir ara­ya gel­dik­le­ri ve usul­süz din­le­me yap­tık­la­rı­na da­ir so­mut bir de­lil bu­lun­ma­dı­ğı­na dik­kat çe­kil­di.
 
‘OL­GU Bİ­LE YO­K’
 
İz­mir 10. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si ay­rı­ca, is­tihbari mahiyetteki dinlemelerin hakim kararı ile alındığına vurgu yaparak, sanık polislerin kendilerine atfedilen “iftira” suçunu da işlememiş olduklarına hükmetti. Sanıkların iftira suçunu gerçekleştirdiklerine dair değil somut delil, olgu dahi bulunmadığı” görüşüne yer verildi.BUGÜN

<< Önceki Haber 9 polise tahliye eden mahkeme hukuk dersi verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER