Fişleme skandalı mahkemelik oldu

‘KOD 111’ diyerek yapılan ve tek parti döneminde azınlık cemaatlerine verilen soy kodu mahkemelik oldu.

Fişleme skandalı mahkemelik oldu

Aile Bakanlığı’nda ‘KOD 111’ diyerek yapılan ve tek parti döneminde azınlık cemaatlerine verilen ‘Rumlar 1, Ermeniler 2, Yahudiler 3’ şeklindeki soy kodu fişlemelerini hatırlatan skandal uygulama mahkemelik oldu.

111 İLE FİŞLENİP GÖREVDEN ALINDILAR

Yaklaşık 20 ilde Hizmet Hareketi’ne mensup olduğu gerekçesiyle ‘111’ rakamıyla fişlenerek görevden alınan ve öğretmen yapılan bürokratlar dava açtı. Mahkemeden, yürütmenin durdurulması ve iptal talep edildi. Ufuk Sağlık Sendikası da hukuki mücadele başlatacağını açıkladı.

'FİŞLEME EKİBİNİ BAKANLIK MÜSTEŞARI YÖNETİYOR'

Zaman, 14 Eylül tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda özel bir fişleme birimi kurulduğunu gündeme getirdi. Haberde, bakanlık müsteşarı ve yardımcılarının yönettiği ekibin, kendi personeli arasında Hizmet Hareketi ile irtibatlı olduğunu düşündükleri kişileri ‘111’ kodu ile fişlediğini belgeleriyle ortaya koydu.

'ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR DA GÖREVDEN ALINDI'

Zaman'ın haberine göre; ayrıca üst düzey bazı bürokratların da farklı gerekçelerle görevden alındığı öğrenildi. ‘111’ kodu ile fişlenen il müdür ve yardımcılarının da görevden alınıp öğretmen yapıldığı ortaya çıktı. Bu kapsamda Türkiye genelinde aralarında il müdür ve yardımcılarının da bulunduğu 80 bürokrat, avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

'BAŞARILI BÜROKRATI ÖĞRETMEN OLARAK ATADILAR'

Üst düzey bürokratlardan N.K., mahkemeye sunduğu dilekçesinde, yapılanın hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Yürütmenin durdurulması ve akabinde de kararın iptal edilmesini istedi. Dilekçede, “Bu girişim çalışmada verimliliği düşüren ve çalışma barışını bozan bir durumdur. Hakkında hiçbir soruşturma ya da kovuşturma olmayan ve işinde de oldukça başarılı olan bir bürokratın öğretmen olarak atanmasının hukuka aykırı olduğu ve işlemde kamu hizmetinin yürütülmesi açısından kamu yararı olmadığı aşikârdır.” denildi.

'İL MÜDÜR YARDIMCISINI DEPO SORUMLUSU YAPTILAR'

Aynı gerekçelerle bir il müdür yardımcısının ise depo sorumlusu yapıldığı öğrenildi. Bu girişimin başlı başına bir mobbing olduğunu aktaran kamu görevlisi, önümüzdeki hafta yargıya başvuracağını açıkladı. Bu uygulamalarla ilgili Ufuk Sağlık Sendikası da yargı yoluna gitme kararı aldı.
<< Önceki Haber Fişleme skandalı mahkemelik oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER