ABD'deki krizi en iyi anlatan görüntü!

Obama, hükümet çalışanlarına indirim yapan sandviççide kuyruğa girdi.

Obama'ya sandviç yüzde 10 indirimli

Başkan Obama, krize dikkat çekmek için öğle yemeğini, hükümet çalışanlarına indirim uygulayan bir sandviç dükkanından aldı.

ABD Başkanı Barack Obama,bütçe konusundaki çıkmaz yüzünden süren kriz ve kimi kamu hizmetlerinin askıya alınması çerçevesinde, Asya ülkelerine yapmayı planladığı geziyi iptal etti.

Obama, Asya turu sırasında Endonezya'da düzenlenecek Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantısına da katılacaktı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "bazı kamu hizmetlerinin askıya alınması yüzünden dış gezileri düzenlemenin güçleştiği" kaydedilerek, "Başkan'ın bir an önce hükümetin yeniden çalışmasını sağlayacak oylama konusundaki kararlılığını sürdüreceği" ifade edildi.

BAŞKAN SANDVİÇ KUYRUĞUNDA
Kriz sürerken, ABD Başkanı Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden'la beraber öğle yemeği için Beyaz Saray yakınlarında bir sandviç dükkanını seçti. Bunun sebebi, restoranın hükümet dairelerinin kapanmasından dolayı mağdur olan hükümet çalışanlarına yüzde 10'luk bir indirim uygulaması.

"KEPENK KAPAMA SONA EREBİLİR"
Restoranda konuşan Obama, krize dikkat çekti. Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner'ın, bütçe oylamasına izin verdiği takdirde krizin bitebileceğine vurgu yaptı. Obama, "Kepenk kapama bugün sona erebilir. Temsilciler Meclisi'nde oylamalar sürüyor. Eğer Meclis Başkanı Boehner yalnızca bu oylamanın gerçekleşmesine izin verirse, bu durumu sona erdirebiliriz" dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber ABD'deki krizi en iyi anlatan görüntü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER