ABD'nin çok gizli planı deşifre oldu!

ABD'li 2 üst düzey yetkilinin Suriye planı bakın neden reddedilmiş!

ABD'nin çok gizli planı deşifre oldu!

Hürriyet'te yer alan haberde; Dışişleri Bakanlığı koltuğunu Cuma günü John Kerry’e bırakan Hillary Clinton ile dönemin CIA Direktörü David Petraeus’ın geçtiğimiz yaz Suriye’deki muhaliflerin eğitilmesini ve silahlandırılmasını öngören bir plan hazırladıkları ancak planın Beyaz Saray’dan döndüğü ortaya çıktı.

New York Times’ın adı açıklanmayan Obama yönetimi yetkililerine dayandırdığı haberine göre; Beyaz Saray, Clinton ve Petraeus’un hazırladıkları planı ABD’nin Suriye’deki çatışmanın içine çekileceği ve silahların yanlış ellere geçebileceği endişesiyle reddetti. 

Obama yönetiminden bazı yetkililer Kasım ayında yapılan seçimlerin ardından konunun yeniden gündeme gelmesini bekliyordu. Ancak Petraeus’ın evlilik dışı bir ilişki yaşadığının ortaya çıkması ve Clinton’ın da sağlık sorunları nedeniyle işinden uzak kalması planı tamamen rafa kaldırdı.

Bugün Clinton’la özel bir röportaj da yayımlayan gazete, Dışişleri eski Bakanı’nın konuya ilişkin sorulara cevap vermediğini belirtti.

Bazı yetkililer Savunma Bakanlığı koltuğunu terk etmeye hazırlanan Leon Panetta’nın da Clinton-Petraeus planına sıcak baktığını belirtti. Ancak ne Petraeus ne de Panetta’nın danışmanı gazetenin sorularına cevap verdi.
<< Önceki Haber ABD'nin çok gizli planı deşifre oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER