Alman rapçi öldürüldü, komplo teorileri bitti

Eski Alman Rapçi Deso Dogg, Suriye'de El Nusra saflarında savaşırken hayatını kaybetti. Ünlü Rapçi, Alman basınının iddiasına konu olmuştu

Alman rapçi öldürüldü, komplo teorileri bitti

Müslüman olduktan sonra adını değiştiren ve müziği bırakan Rapçi Alman asıllı Deso Dogg (Denis Mamadou Gerhard Cuspert) Suriye'de Esed birlikleriyle girilen çatışmada öldürüldü.

Müslümanlığı kabul ettikten sonra Ebu Talha el Almani ismini alan ve Suriye'ye giderek El Kaide bağlantılı El Nusra cephesi saflarında savaşan şarkıcı, popüler kimliği sayesinde komplo teorilerinin odağına yerleşmişti.


Alman Basını, vurulduktan sonra çekilen görüntüleri youtube'a yüklenen ve ardından hayatını kaybettiği ortaya çıkan Ebu Talha el Almani için Türkiye'de Alman temsilciliklerine bombalı saldırı yapacağını iddia etmiş, popüler bir şarkıcı iken müslüman olan ve El Kaide'ye katılan rapçi üzerinden iddialar türetmiş, hem İslamı, hem de Türkiye'yi Avrupa nezdinde menfi gösterecek bir kampanya başlatmıştı.
Basının iddiasına göre Alman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye eski Rap sanatçısı Cuspert’in bomba yüklü araçla Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerine saldırı girişiminde bulunabileceğini bildirdiği şeklinde yayınlar yapılırken şarkıcının psikolojik sorunları olduğu da savunulmuştu.

Ortaya çıkan son görüntülerle, bu iddia tamamen ortadan kalkmış oldu.
<< Önceki Haber Alman rapçi öldürüldü, komplo teorileri bitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER