At eti soruşturmasında tüyler ürperten sonuç!

Avrupa'daki at eti skandalı sebebiyle Fransada başlatılan soruşturmadan ürperten bir sonuç ortaya çıktı: "At etleri dana eti diye etiketlendi"

At eti soruşturmasında tüyler ürperten sonuç!

At eti skandalı Avrupa'yı sarsmaya devam ediyor. Son olarak Almanya ve Norveç'teki marketlerde içine at eti karıştırılmış ürünlere rastlandı. Bu gelişmeyle birlikte skandalın yayıldığı ülke sayısı 18'e yükselmiş oldu.

Fransa'da gözler Romanya'dan et ithal eden ve daha sonra dondurulmuş gıda firmalarına satan Spanhero isimli firmaya çevrildi. Fransız Tüketici Bakanlığı firmanın Romanya'dan satın aldığı etlerin at eti olduğunu bildiğini ve buna rağmen dana eti diye etiketleyerek sattığını iddia etti. Firma yetkilileri ise iddiaları reddediyor.

İngiltere'de de et satışında usulsüzlük yaptığı iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. İngiliz halkı ise skandal karşısında şaşkın ve öfkeli. Yaşanan skandal sebebiyle süpermarketlerden et ve et ürünleri alanların sayısı oldukça azaldı.

At eti skandalı Avrupa Birliği yetkililerini de harekete geçirdi. Skandaldan etkilenen ülkelerin tarım bakanları Brüksel'de biraraya geldi. Toplantıdan denetimlerin sıkılaştırılması kararı alındı.



<< Önceki Haber At eti soruşturmasında tüyler ürperten sonuç! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER